Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nieuwe kampioen voor NFL

Wat er in januari ook gebeurd, de National Football League krijgt dit seizoen in ieder geval een nieuwe kampioen. Regerend Vince Lombardi Trophy houder Baltimore Ravens verloor zondagavond van Cincinnati Bengals en is uitgeschakeld voor de playoffs. De Bengals waren in eigen huis met 34-17 te machtig.

Plaatselijke reporters gooiden afgelopen week zout in de wond van de regerend kampioen. Lokale media verkoos kicker Justin Tucker als Most Valuable Player van het team. De verkiezing was een teken richting Joe Flacco, de quarterback die vorig seizoen nog een contractverlenging tekende voor meer dan 100 miljoen dollar. Flacco gooide dit jaar 18 touchdowns en maar liefst 19 interceptions. In de laatste competitiewedstrijd gooide hij drie passes in vijandelijke handen.

De Baltimore Ravens wonnen vorig jaar de Super Bowl door San Francisco 49ers te verslaan.

Tijdens de laatste competitieronde verkwanselden ook de Miami Dolphins hun kansen op een plek in de playoffs. Miami verloor onverwacht van de New York Jets.

Maandag beginnen twintig teams in de NFL aan het offseason. De verwachting is dat er een groot aantal teams veranderingen doorbrengen in de technische staf. Ook bij de Houston Texans. De ploeg, die het seizoen begon als een van de favorieten, verloor zondag met 16-10 van de Tennessee Titans. Hierdoor eindigden ze het seizoen met een 2-14 record en verdienden zij de first overall pick in de NFL Draft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *