Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

49ers laten Cardinals zien hoe het moet

De San Francisco 49ers wezen de Arizona Cardinals in Phoenix op een groot verschil tussen beide ploegen toen kicker Phil Dawson luttele seconden voor het einde de winnende score aantekende. Met 23-20 gingen de Niners met de winst aan de haal. De ploeg was 5-1 in de divisie, waar de Cardinals 2-4 waren. Het maakt het verschil tussen een playoffs team en een team dat met vakantie kan.

De Arizona Cardinals moesten zelf winnen en de Saints moesten verliezen. Opdracht 1 leek al snel te falen toen de bezoekende 49ers in het eerste kwart op een 17-0 voorsprong kwamen. De thuisploeg knokte zich echter terug in de wedstrijd aan de hand van Carson Palmer. De quarterback is niet altijd foutloos, maar werd wel de eerste quarterback in de geschiedenis van de NFL die bij drie teams in een seizoen meer dan 4000 yards bij elkaar gooide. Een late touchdown in het vierde kwart bracht de stand terug op 17-17, waarna beide teams nog een fieldgoal wisten te scoren in de laatste twee minuten. De Niners hadden in de resterende 45 seconden genoeg tijd om kicker Phil Dawson in de positie te brengen om een 40 yards field goal binnen te schieten.

Het verlies betekende sowieso dat de Cardinals in hun eerste seizoen onder hoofdcoach Bruce Arians op 10-6 eindigde, maar buiten het playoff plaatje. Opdracht 2 ging namelijk ook mis, nadat de Saints dik wonnen van Tampa Bay. De 49ers hadden met de winst nog kans om de NFC West te winnen, ware het niet dat de Seattle Seahawks gewoon wonnen van de St. Louis Rams. Desondanks spelen zij wél in de playoffs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *