Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

FBU Team Europe gooit hoge ogen tegen West Texas

FBU Team Europe heeft gisteren een scrimmage gespeeld tegen een All-Star team van West-Texas.  Aan het einde van de scrimmage moest Team Europe met minimaal verschil het onderspit delven: West-Texas – EU 7-6. Team Europe had het in begin zwaar. Hoofdcoach Cecil Martin: “Team West begon tijdens de scrimmage met een hogere intensiteit. Wij moesten aanpassen en hebben dat fenomenaal gedaan. Het getuigt van groot karakter dat de spelers van dit team hebben.”

De wedstrijd volgde op een wedstrijd van de volgende tegenstander van het Europese team, British Colombia. Dit team verloor met groot verschil van East-Texas.

Het schema voor de spelers was overvol. De dag begon met een team meeting, waarna de spelers in de media kamer van de Army All-American Bowl werden rondgeleid. Hier werden wat interviews gehouden en konden de spelers van EU (Europa) en BC (Canada) een vertical jump proberen. Recordhouder is momenteel de Nederlander Jeffrey Juurlink die een vertical jump van 32.5 neerzette. Deze afstand werd slechts een keer geëvenaard.

Na de rondleiding was er tijd voor wat hoognodige rust. De dag voor de scrimmage had het team namelijk een intensieve training van vier uur afgewerkt. Om 17:00uur stond de bus te wachten en werd het team naar ‘Heroes stadium’. Hier mocht het formatie tussen het publiek genieten van de wedstrijd tussen Brittish Colombia en East-Texas.

Toen was het tijd om om te kleden, op te warmen en mee te doen aan de gezamenlijke training onder leiding van ex-NFL coaches. De eerste onderdelen leidden al snel tot verbazing bij de NFL alumni. “These boys can really play, this scrimmage might get interesting!” luidde het al vrij vlot langs de zijlijn tijdens de 7vs7.

Wayne Neijhorst: “Het was goed om te zien hoe we, met een aantal aanpassingen, de aanval op gang kregen en een aantal belangrijke stops wisten te realiseren. We hebben een hoop geleerd en gaan met de gamefilm aan de slag om de fouten te corrigeren op weg naar de wedstrijd van zaterdag tegen Brittish Colombia”.

Opvallende spelers tijdens de scrimmage:
– Oscar Harris, als terugkerende LB een absolute leider op het veld en een opvallende speler met veel tackles en een goed begrip van het spel
– Bryan Alloun, een jonge en ambitieuze Belg die ondanks zijn beperkte ervaring in football, goed blockt en zich laat gelden
– Jens Ijdema, een bekende naam in het Nederlandse jeugdfootball die op zowel de TE, als de OLB positie laat zien hoe een Nederlandse speler zich kan meten tegen Amerikaanse leeftijdsgenoten
– Nick van Hee, de zachtbespraakte Belg uit Oostende keert dit jaar terug en laat zien hoe veel sterker hij is geworden. Zowel mentaal als fysiek en hiermee verwerft hij een plek als TE, LB en in special teams.

Morgen staat weer een heel druk programma op stapel. De spelers krijgen onder andere informatie sessies omtrent college recruiting, team meetings en een training van twee uur voor de kiezen. Ook is er tijd voor ontspanning wanneer de spelers van alle participerende teams bijeen komen bij de official kickoff party.

De aankomst van coach Chris King (Saint John Bosco HS) zal ook een goede versterking zijn van de coaching staff. De man die afgelopen seizoen als DC ongeslagen staatskampioen werd, neemt een vracht aan kennis mee en stelde trainingsshirts ter beschikking aan het team. Coach King: “Sinds ik een paar keer in Amsterdam ben geweest om te coachen met Wayne Neijhorst ben ik een fan van de toewijding en de passie die de American football spelers hebben in Nederland en Europa. Ik ben blij dat ik op deze manier een beetje kan bijdragen.”

De wedstrijd waar deze hele showcase om draait (Team Europe vs Brittish Colombia) wordt zondagochtend om 6:00 Nederlandse tijd gespeeld en wordt waarschijnlijk uitgezonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *