Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Dance off bij FBU Team Europe in Texas

Het was gisteren weer een enerverende dag voor Team Europe in San Antonio, Texas. Na een ochtend vol met video evaluatie werden de spelers in de middag per bus vervoerd naar het oefenveld op het terrein van Cornerstone Christian HS. Hier werden de wedstrijdfouten gecorrigeerd en doorgelopen. Dit werd gedaan onder de auspicien van gastcoach Chris King.

King is voor deelnemers van het Amsterdamse scholenprogramma Topscore een oude bekende. De defensive coordinator van Saint John Bosco HS is de afgelopen paar jaar twee keer naar Amsterdam gekomen om clinics te geven. Inmiddels is hij ongeslagen kampioen van de staat California en door de website maxpreps.com uitgeroepen tot “national champion”.

King werkt de aankomende trainingen met de Defensive Line en ondersteunt bij special teams. Headcoach Cecil Martin is verheugd met de komst van de ervaren coach: “Het is geweldig om een aanvulling te hebben op onze sterke coaching staff. Hij neemt een nieuwe visie mee en met zijn kennis van top high school football en college recruiting kan hij ook onze spelers ook informeren over hoe naar “the next level” te komen.”

Naast trainen was er ook ruimte voor ontspanning: De officiele kick-off party van FBU werd vanavond gehouden en alle spelers konden elkaar leren kennen. Van de Army All-American games spelers tot aan de U15 spelers die mee doen in een nationaal toernooi. Naast mogelijkheid om te dansen was er ook de mogelijkheid om mee te doen aan een sportskennisquiz, kennis te maken met verschillende producten op het gebied van American football en het kopen van sportkleding. Hier werd ruimschoots gebruik van gemaakt.

Opvallende spelers vandaag:
– Endy Evenwel: Naast zijn inzet als running back heeft hij tijdens trainen laten zien ogenschijnlijk moeiteloos mee te kunnen draaien op cornerback
– Samir Bakhtar: Heeft gedurende deze week duidelijk laten zien dat hij zich ontwikkeld als speler (en potentie heeft verder te groeien)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *