Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Wildcard Weekend in vrieskou

De NFL heeft dit seizoen besloten de Super Bowl met mogelijke vriestemperaturen in een open stadion te houden. Vier weken voordat de Big Game aanvangt, mogen de mogelijke finalisten al een generale repetitie draaien in de vrieskou. Maar liefst drie van de vier Wildcard Weekend wedstrijden worden afgewerkt in extreme kou. Enige uitzondering vormt het duel tussen Indianapolis Colts en Kansas City Chiefs.

Het weer in Green Bay is niet om over naar huis te schrijven. Het duel van zondagnacht kan mogelijk de boeken in als een van de koudste duels uit de geschiedenis van de NFL. Bij de aftrap verwacht men een temperatuur van -18 graden Celsius. Met de windchill factor kan het zelfs nog kouder aanvoelen (-28 graden). Het is dus maar de vraag hoeveel mensen deze zondag hun weg vinden naar Lambeau Field voor het treffen met San Francisco 49ers. De autoriteiten proberen iedereen op het hart te drukken vooral thuis te blijven.

Ook de andere twee wedstrijden worden in de kou afgewerkt. In Philadelphia ontvangen de Eagles een tegenstander die in het verleden niet opgewassen bleek tegen de kou. De New Orleans Saints hebben de laatste vijf uitwedstrijden verloren en moeten die reeks doorbreken bij een temperatuur van -5 graden Celsius.

In Cincinnati hangt de temperatuur rond het vriespunt. Geen goed voorteken voor de San Diego Chargers, de ploeg die uit het warme Californie komt afreizen. Tijdens de wedstrijd in Cinci zien we waarschijnlijk de eerste postseason snow. Een mooi plaatje dat we waarschijnlijk tot aan de Super Bowl in februari blijven zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *