Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Spektakel in laatste kampioenschap BCS

Florida State heeft maandagavond plaatselijke tijd het BCS Championship gewonnen. De ploeg van Jimbo Fisher kwam langzaam op gang tegen Auburn, maar besliste uiteindelijk het duel in de laatste minuut door een touchdown van Jameis Winston naar Kelvin Benjamin. Dat bracht de stand op 34-31 met enkele seconden te gaan.

De sfeer was zoals je hem mocht verwachten. Gespannen, uitgelaten, opgewonden. Iedereen had er zin, de spelers waren zichtbaar nerveus en alle commentatoren zaten klaar om hun oordeel te vellen. Een shoot-out werd verwacht, maar kwam pas laat in zicht, mede vanwege het slordige spel van de Seminoles en de werkende aanpak van de Auburn D. De ploeg zat kort op de fysieke receivers van Florida State en de scheidsrechters lieten het toe. Het zorgde voor een lastige start van Winston en een voorsprong voor Auburn. Die ploeg maakte gebruik van enkele missers aan de kant van de #1. Tre Mason bereikte de endzone door een prima block van NFL-prospect Greg Robinson, even later vond Nick Marshall Melvin Ray in het midden van het veld voor een 50-yard touchdown na een grote flater in de defensie van de Noles. Het werd heel even zelfs 21-3 voor de Tigers toen Marshall de hoek van de endzone vond, wederom na defensieve verwarring bij Florida State. Nog voor rust stelde Winston echter de fans gerust en bracht hij zijn ploeg terug tot 11 punten achterstand. Devonta Freeman mocht een goede drive van Winston afmaken voor de score en de 21-10 stand bij rust.

Na rust wachtte beide ploegen met het spektakelstuk tot het vierde kwart, maar de toeschouwers kregen toen wel waar voor hun geld. Winston bracht zijn ploeg stukje bij beetje in de wedstrijd en vond vroeg in het vierde kwart Chad Abram voor de score en de 21-20 stand, nog altijd in het voordeel van Auburn. Op de drempel van de endzone moesten de Tigers de drive erna echter voor de fieldgoal kiezen en dat bezuurden ze de kickoff erna. Levonte Whitfield bracht de return 100 yards naar de endzone van de Tigers en de eerste voorsprong voor de Noles in de wedstrijd met 4:31 te gaan.

De spannende ontknoping was een feit en hij werd alleen nog maar beter. Het was namelijk de beurt aan Tre Mason om de NFL-scouts te overtuigen. Een goede drive van de Tigers sloot hij af met een krachtige 37-yard run, terwijl hij Florida State-verdedigers van zich afschudde en over hen heen rende. De zevenpunter betekende een 31-27 voorsprong met slechts 1:21 te gaan, maar het was genoeg tijd voor Winston om alsnog iets terug te doen. Al snel bracht hij de ploeg op de drempel en een pass interference-penalty tegen Iron Bowl-held Chris Davis gaf de Noles een 1st-and-goal vanaf de 2 yard-lijn. Kelvin Benjamin liet Davis even later kansloos bij zijn slant-route en ving de beslissende pass van een spannend kampioenschap.

Seminoles-coach Jimbo Fisher was nadien uiteraard trots op zijn spelers en met name op zijn quarterback. “Dit was zijn beste wedstrijd van het seizoen en ik zal je vertellen waarom. De eerste drie kwarten was hij up-and-down en bleef hij vechten. Om vervolgens alsnog de winst te pakken in deze atmosfeer en deze omgeving, met deze prijs als uiteindelijke beloning. Als je dan geen geweldige speler bent, dan weet ik niet wie dat wel is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *