Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hoofdcoaches reageren fel op seizoenschema

De nieuwe Eredivisie in Nederland heeft bedenkingen over de nieuwe opzet. Enkele hoofdtrainers kunnen zich niet vinden in het feit dat de nieuwe competitie maar uit zeven speelronden bestaat. “Lachwekkend,” noemt coach Markus Zielke van de Amsterdam Panthers het wedstrijdschema. “Het zou mijn voorkeur zijn om er eerst voor te zorgen dat je een goed wedstrijdschema voor je topdivisie hebt en dat je daarna pas de andere divisies rond de topstructuur heen bouwt.”

“Zeven wedstrijden zijn ontoereikend om deze sport goed te vertegenwoordigen. Het zal ook moeilijk worden om nieuwkomers ervan te overtuigen dat ze zich bij deze sport moeten aansluiten,” aldus Zielke. Zijn mening wordt ondermeer gedeeld door de nieuwe coach van de Alphen Eagles, Errol Zeefluik.

Naast het aantal wedstrijd is ook de opbouw van het schema onderhevig aan kritiek. Zo zitten er teveel back-to-backs in het schema en heeft de wedstrijdcommissie te weinig gedaan om het einde van het seizoen interessant te maken. “En last but not least zit er teveel spreiding in de wedstrijdweekenden. Tussen sommige wedstrijden zit meer dan een maand ruimte. Dat is niet alleen contraproductief, maar geeft sommige teams ook nog een onsportief voordeel.”

Martin Doomen van de Arnhem Falcons reageert voornamelijk op de sportieve belangen in de eredvisie. “We spelen interessante wedstrijden tegen teams waar we al een jaar geen competitie meer hebben gespeeld,” aldus de hoofdcoach. “Het is aan ons om te laten zien dat we weer gegroeid zijn en mee kunnen spelen om de hoofdprijs. Het preseason schema heeft ons meer ervaring en zelfvertrouwen gebracht.”

Ook deze hoofdcoach gaat echter nog even in op het schema. “Het schema is misschien minder dan we in Nederland zijn gewend. Persoonlijk had ik ook liever een competitieronde gezien met tien wedstrijden en playoffs. Dit is echter waar de AFBN voor gekozen heeft en we zullen ons focussen op de nieuwe situatie zoals hij is. Arnhem Falcons bestaat dit jaar 25 jaar en de Tulip Bowl spelen op ons eigen veld is het voornaamste doel.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *