Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Jay Gruden nieuwe HC Redskins

De Washington Redskins hebben er geen gras over laten groeien. De ploeg uit de Amerikaanse hoofdstad presenteerde gisteren Jay Gruden als nieuwe headcoach. De voormalig offensive coordinator van de Cincinnati Bengals is daarmee de opvolger van Mike Shanahan.

Gruden heeft de taak om Robert Griffin III te laten uitgroeien tot een elite quarterback. Hij neemt een team over dat vorig jaar slechts drie wedstrijden wist te winnen en veel randzaken de boventoon zag voeren. Conflicten tussen Shanahan en eigenaar Dan Schnyder waren een belangrijke factor in het ontslag van de headcoach.

De nieuwe hoofdcoach liet weten zin te hebben in de uitdaging. “Het is een onbeschrijfelijk gevoel. Je wordt er nerveus van, je krijgt er zin. Er spelen veel verschillende emoties. Ik wil zo snel mogelijk starten, maar er is nog veel te doen voordat dat kan.” Gruden laat weten zich weinig aan te trekken van de commotie van vorig jaar. “Ik weet niet wat er vorig jaar gebeurde. Alles wat ik weet is dat we dit jaar vooruit moeten. We vergeten het verleden en kijken naar de toekomst.” Bovendien liet de nieuwbakken leidsman weten dat hij RGIII flink achter zijn kont aan gaat zitten om hem op een hoger niveau te krijgen.

Het wegvallen van Gruden werd door de Bengals meteen gerepareerd. Hue Jackson is vanaf komend seizoen de offensieve rechterhand van Marvin Lewis. Jackson is de voormalige headcoach van de Oakland Raiders.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *