Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Eerste Homo in de NFL aanstaande!

We noteren 2014 als het jaar waarin de eerste openlijk homoseksuele speler actief zal zijn in de NFL. Tenminste als één van de 32 NFL-teams het aandurft om defensive lineman Michael Sam te kiezen in de aankomende draft. De SEC Defensive Player of the Year maakte het afgelopen weekeinde zijn seksuele geaardheid wereldkundig.

Het zou een unicum zijn in de NFL als Michael Sam straks op de Gridiron staat in de NFL. Als het telraam klopt zijn er inmiddels drie gepensioneerde NFL-spelers (waaronder voormalig 49ers offensive lineman Kwame Harris) die na hun actieve carrière uit de kast zijn gekomen. Nog nooit was er een speler in actieve dienst die zijn homoseksualiteit openbaar maakte.

Dat Michael Sam in de categorie ‘homo’ valt is op zich niet onbekend voor iedereen. Als college-speler van Missouri vertelde hij het zijn teamgenoten vorig jaar. Zij hadden er weinig moeite mee. Zeker niet omdat Sam zich ontpopte tot SEC Defensive Player of the Year met onder meer 11,5 sacks. Om geruchten tegen te gaan, die hij opving rondom de Senior Bowl, besloot hij nu zelf zijn voorliefde voor mannen wereldkundig te maken. Dit tot groot applaus van homo-voorvechters zoals oud-Admirals speler Brendon Ayanbadejo en punter Chris Kluwe.

De vraag dient zich echter nu al aan of hij zijn waarde in de draft heeft doen kelderen in het homofobe Amerikaanse sportwereldje. Vertegenwoordigers van een aantal NFL-teams laten anoniem weten dat Michael Sam toch pas op het lijstje stond van dag 3. Bullshit natuurlijk en dit lijkt erop alsof ze zichzelf hiermee alvast indekken voor kritiek van straks als de beste verkozen verdediger uit de SEC divisie niet in de eerste drie rondes wordt gekozen. Voor de statistici: acht van de tien laatste SEC Defensive Players of the Year werden in de eerste ronde gedraft.

Michael Sam maakt een statement door zijn homoseksualiteit openbaar te maken. Maar hij zal hierdoor twee keer zo hard moeten werken om te zorgen dat ze in de NFL praten over zijn kwaliteiten als speler en niet over zijn voorliefde voor mannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *