Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Utrecht en Spijkenisse winnen openingsronde AFBN

Twee weken na de overtuigende overwinning van Seattle Seahawks in Super Bowl XLVIII is de American football competitie in Nederland weer gestart. Alhoewel de hoogste eredivisie volgende week pas van start gaat, was het afgelopen zondag de beurt aan de eerste divisie om in actie te komen. Het openingsweekend zag Utrecht met een grote overwinning terugkomen uit Maastricht, terwijl Spijkenisse het eigen veld wist te verdedigen tegen Enschede Broncos (foto: Leontine Honcoop).

De Utrecht Dominators deden hun naam eer aan en domineerde in Limburg tegen de gastheren. Maastricht, dat voor het eerst sinds tijden weer ingeschreven was voor een full contact competitie, had duidelijk moeite om zich het niveau van de eerste divisie aan te meten.

Het team gaat een moeilijk jaar tegemoet, nu de laagste (tweede) divisie is afgeschaft. Deze divisie was in het verleden voorbehouden aan instromers en nieuwe teams, maar bleek niet rendabel te krijgen. Het grote verschil tussen Utrecht en Maastricht zat ‘m zowel in de aanval als in de verdediging.

Utrecht neemt de winstpartij volgende week naar eigen huis, waar de eveneens ongeslagen Spijkenisse Scouts op bezoek komen. De Scouts hadden op zondag moeite om de Broncos uit Enschede van zich af te slaan.

Spijkenisse moest op Franklin Field een getergde aanval van de Enschede Broncos in de tweede helft van zich afslaan. Gelukkig voor de Zuid-Hollanders hadden de mannen toen al een 14-0 voorsprong te pakken. Quarterback Rody Vink gooide twee touchdown passes, maar leek te vroeg te berusten in de overwinning.

In de tweede helft kwam er namelijk niets meer van de Spijkenisse aanval terecht en was het Enschede dat aandrong. Een regenbui aan penalties en een fraaie pass later stond de 14-6 op het scoreboard. Spijkenisse wist zich net op tijd te herpakken en de hakken in het zand te zetten om de aanval te consolideren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *