Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL Scouting Combine: ‘homo’ Sam niet explosief genoeg

Michael Sam is er niet in geslaagd om zijn football kwaliteiten belangrijker te maken dan zijn seksuele geaardheid. Hij wilde tijdens de NFL Scouting Combine vooral laten zien dat er meer over hem te vertellen is dan dat hij de eerste openlijke homoseksuele speler wordt in de NFL. Zijn 40 yards sprint vanochtend was echter van gemiddeld niveau. 

De voornaamste kritiek van de kenners was dat Michael Sam niet explosief genoeg lijkt te zijn om straks in de NFL als pass rusher het verschil te maken. Toch kan ik het niet loslaten dat ook de ‘kenners’ hebben niet onder hetzelfde vergrootglas leggen als de rest. Mede-Defensive Lineman Jadeveon Clowney liep met 4,53 seconden de snelste tijd van zijn positie en was ‘slechts’ 38-honderste sneller dan Sam.

Toch was Clowney fantastisch volgens de ‘jury’ en blijft hij kanshebber om als één van de eersten gekozen te worden in de NFL draft. Zelfs nadat hij langzamer was dan de 4,40 seconden die hij vooraf voorspeld had te lopen. Overigens was Clowney bij het bankdrukken beneden gemiddeld (21).

Aan de gretigheid van Michael Sam wordt overigens niet meer getwijfeld. Hij produceerde drie keer een valse start in zijn poging een vliegende start te maken. Zijn 4,79 yards werd daarom als niet geldig bestempeld. Michael Sam had uiteindelijk een gedeeld achttiende tijd van de 42 defensive linemen aanwezig bij de NFL Scouting Combine. Een tijd van rond de 4,60 had van Sam een derde ronde draft pick gemaakt. Zijn 4,91 die officieel is genoteerd, lijkt hem terug te werpen naar de vijfde ronde. Bovendien waren zijn 17 keer bankdrukken ronduit matig te noemen.

En zo is Sam er niet in geslaagd om met zijn prestaties in de NFL Scouting Combine een groter onderwerp van gesprek te worden dan zijn homoseksualiteit. Hopelijk vergeten de NFL teams zijn statistieken op het veld niet. Hij werd niet voor niets verkozen tot Defensive Player van het jaar in de SEC divisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *