Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Akwasi Mensah: “Kriebels in mijn buik”

Met de seizoensopener van de Amsterdam Crusaders in Hilversum kwam er ook een einde aan de footballdroogte van oud-Admirals linebacker Akwasi Mensah. Het talent van weleer speelde voor het eerst sinds 2009 weer een American footballwedstrijd. Op 27-jarige leeftijd lijkt hij nog een hele loopbaan voor zich te hebben.

Mensah betrad het veld met rugnummer #5 en moest naar eigen zeggen nog wel wennen. “Het voelt goed om weer op het veld te zijn,” lacht hij daags na de gewonnen wedstrijd tegen de Canes. “Ik moest wel wennen. Je wordt er toch weer even aan herinnerd dat American football een contactsport is. Dat voel ik wel, zeg maar.”

Akwasi ziet er een uitdaging in om het footballseizoen helemaal rond te maken. Mensah besloot voorafgaand aan het seizoen terug te keren op het American football veld. De linebacker werd in 2011 gediagnostiseerd met diabetes type 1. De voormalig NFL Europe Player of the Week wil, naar eigen zeggen, ‘de ziekte een poepie laten ruiken’.

“Ik heb nog steeds passie voor de sport. Altijd enthousiast en gespannen om te spelen. Voel de kriebels altijd in mijn buik. Ik ben er helemaal klaar voor. Vooral mentaal. Lichamelijk moet ik on top of my game zijn.”

Qua spel verwacht Mensah nog verder te groeien in zijn rol als verdediger van Cru. “Ik heb een tackletje of twee gemist en voor de rest veel gaten gevuld. Ik weet niet of mijn stats voor deze game ondersteuning bieden aan het feit dat ik nog steeds een beest kan zijn op het veld.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *