Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Pestkop Incognito ingecheckt in inrichting

De meest beruchte NFL-speler van het moment, Richie Incognito, heeft zichzelf op laten nemen in een psychiatrische instelling in Arizona. Een opname die volgde nadat de offensive lineman van de Miami Dolphins deze week zijn eigen Ferrari met een honkbalknuppel vernielde.

Richie Incognito is in essentie een kwalitatief goede speler. Hij leek zich dat ook te realiseren. In 2012 speelde hij in de Pro Bowl en zijn penalties namen zichtbaar af. Het leek het resultaat van veel therapieën. Sinds zijn college-jaren stond de speler bekend als agressief en een viespeuk. Hij vocht op trainingen en kreeg in wedstrijden de meeste straffen voor onsportief gedrag. In 2009 ontsloegen de Rams hem nadat hij in één wedstrijd drie ‘personal fouls’ tegen kreeg. Hij kwam hierna onder contract bij de Dolphins, waar hij het licht gezien leek te hebben.

Het ging het afgelopen seizoen echter mis toen teamgenoot Jonathan Martin zich ziek meldde als gevolg van herhaaldelijk pestgedrag. Richie Incognito werd hiervoor als hoofddader aangewezen en werd geschorst door het team. De onderzoekscommissie schilderde hem onlangs ook af als iemand die ‘out of control’ is.

Of dat rapport nog niet genoeg was, sloeg Incognito de afgelopen week met een honkbalknuppel in op zijn Ferrari van 295.000 dollar. Hij noemde het zelf kunst, maar zal op een helder moment toch ingezien hebben dat hij beter af is op dit moment in een psychiatrische instelling. De vraag is nu of deze ogenschijnlijk laatste strohalm hem in de NFL kan houden als speler.

Is zijn talent als offensive lineman groot genoeg voor een NFL-team, om de gok te nemen dat Incognito voortaan luistert naar het engeltje op zijn schouder en niet het duiveltje? Ik zou het in ieder geval niet aandurven hem in dezelfde kleedkamer te zetten als Michael Sam, de aanstaande eerste openlijke homoseksuele NFL-speler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *