Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN Power Rankings: Week 2

Power Rankings! Wie houdt er niet van? Hoofdcoach Eduard Looten van de Nijmegen Pirates in ieder geval wel. Hij gebruikte de wekelijks lijst van Gridiron ter motivatie voor zijn team en prompt versloeg de formatie de Amsterdam Panthers. Die laatste ploeg moet hierdoor wel een erg grote buiging maken op het lijstje van Pascal Matla (foto: Maarten van Bergen).

1 (1) Alphen Eagles
De Eagles zijn 2-0 en de nummer 1 scoring offense in de league en verdienen hiermee de toppositie in de Power Rankings. Tel hierbij de sterk spelende defense (9 turnovers in 2 wedstrijden) en special teams ( 2 TD’s in 2 wedstrijden) bij op, zodat de Eagles het team to beat zijn.
Volgende wedstrijd: Zondag 30 maart uit tegen Arnhem Falcons

2 (2) Amsterdam Crusaders
De Crusaders waren deze week niet actief en blijven op twee staan.
Volgende wedstrijd: Zondag 30 maart thuis tegen Hilversum Hurricanes

3 (3) Arnhem Falcons
De Falcons waren deze week niet actief en er was in mijn ogen geen team dat ze kon overstijgen op de lijst.
Volgende wedstrijd: Zondag 30 maart thuis tegen Alphen Eagles

4 (5) Hilversum Hurricanes
Het tweede verlies dit seizoen, ditmaal tegen de landskampioen. Maar ondanks dit verlies toch een plaats gestegen. De Hurricanes hadden de zwaarste seizoens start en hebben het beide Tulipbowl finalisten zeer moeilijk gemaakt. Dit zal het team veel motivatie geven voor de komende wedstrijd. Het hangt in de lucht in Hilversum, die eerste winst. Wie weet gebeurt dat in de komende wedstrijd als het team afreist naar Amsterdam.
Volgende wedstrijd: Zondag 30 maart uit tegen Amsterdam Crusaders

5 (6) Nijmegen Pirates
De Pirates uit Nijmegen zijn een plaats gestegen door tegen alle verwachtingen in van de Amsterdam Panthers te winnen. Teamwork en doorzettingsvermogen won het van individuele kwaliteit. Maar Nijmegen kan hier niet lang van genieten, want de rematch is al over twee weken.
Volgende wedstrijd: Zondag 23 maart thuis tegen Amsterdam Panthers

6 (4) Amsterdam Panthers
De Panthers zijn twee plaatsen gezakt dankzij het verlies tegen Nijmegen Pirates. Voor het seizoen nog gezien als outsider in de Tulipbowl. Na twee speelrondes is het duidelijk voor de Panthers. Zij zullen alles op alles moeten zetten om de play offs te halen. De Panthers kunnen zich geen missers meer veroorloven.
Volgende wedstrijd: Zondag 23 maart uit tegen Nijmegen Pirates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *