Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Zijn de Amsterdam Panthers na vandaag klaar?

Vandaag vindt in de AFBN Eredivisie een wedstrijd plaats tussen twee oude bekenden. Want twee weken geleden stonden deze twee teams ook al tegenover elkaar, toen in Amsterdam. Nu reizen de Panthers af naar Nijmegen (foto: Cherie Photoart).

Het seizoen voor de Amsterdam Panthers verloopt totaal niet volgens plan. Dit was tenslotte het jaar om eindelijk de Tulip Bowl te halen. Nieuwe coaches en een ervaren spelersgroep moesten de sleutel zijn tot succes. Het heeft het team tot nog toe nog niet veel gebracht. Het openingsduel ging verloren tegen Alphen Eagles, om daarna thuis te verliezen van Nijmegen Pirates.

Deze Pirates verrasten vriend en vijand door na een 9-0 achterstand bij de rust terug te komen tot 13-9. De defense van Nijmegen kon de getalenteerde – maar nog niet uit de verf komende – offense van Amsterdam in de tang houden, door ijzersterk teamwork en doorzettingsvermogen. Precies die kwaliteiten die coach Eduard Looten als sterke kanten van zijn team omschrijft. De ploeg heeft een enorme boost gekregen en zal nog gemotiveerder de tweede wedstrijd tegen de Panthers ingaan. Daarbij komt, dat bij winst de play offs ineens in zicht gaan komen.

Vandaag dus een must-win voor de Panthers. Bij een derde opeenvolgende verlies raken zij 4 punten achterop, terwijl er nog slechts vier wedstrijden te spelen zijn. Het schema is hierbij niet ten faveure van de Amsterdammers, want er staan nog krakers tegen Alphen Eagles en Amsterdam Crusaders op het programma. Aan inzet zal het niet liggen, het team is afgelopen week afgereisd naar Polen voor een oefenwedstrijd. Hoewel de wedstrijd verloren ging en het team niet op volledige sterkte was, geeft dit de ploeg een brok aan ervaring en teambuilding. Of het genoeg is om de Pirates te kunnen verslaan zien wij om 14.00 uur op sportpark Vossendijk in Nijmegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *