Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

[update] Lelystad Commanders krijgt speellicentie terug

De eerste divisie American football heeft kennis genomen van het besluit van de Tuchtcommissie om het tijdelijke opschorten van de licentie van de Lelystad Commanders terug te draaien. De move wordt door de meeste teams toegejuicht.

Lelystad kreeg twee weken geleden te horen dat zij per direct niet meer over een licentie beschikten, omdat er naar aanleiding van een wedstrijd van de Cadets opnieuw problemen waren geconstateerd met de spelerspassen. Twee niet speelgerechtigde spelers waren alsnog ingezet. Lelystad zat nog een voorwaardelijke straf uit het verleden uit en moest daar dus voor boeten.

Het uit de competitie halen van Lelystad zette kwaad bloed bij veel verenigingen. Niet in de laatste plaats bij de Rotterdam Trojans, die net die zondag het nieuwe thuisterrein zouden openen tegen de ploeg uit Lelystad. Na een noodkreet van de Rotterdammers werd echter een nieuwe tegenstander gevonden en kon de feestelijke opening toch doorgang vinden.

In de tussentijd handelde het team uit de eerste divisie naar behoren. Beleidsman Erik Hagen wist de tuchtcommissie in een emotioneel schrijven te overtuigen van de juiste bedoelingen en wist hierbij ook een technisch beleidsplan te overleggen over hoe de club de administratie in de toekomst wel op orde ging krijgen.

De tuchtcommissie besloot hierop de Commanders weer op te nemen in het programma. Aankomende zondag kunnen ze dan ook de langverwachte match tegen de 010 Trojans eindelijk spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *