Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN Power Rankings 1 april

Het is weer dinsdag en dat betekent dat American football-minnend Nederland weer halsreikend uitkijkt naar de Gridiron Power Rankings. Deze week een aantal spraakmakende verschuivingen in het meest arbitraire stukje WordPress op het internet (foto: Bob de Calonne).

1 (1) Alphen Eagles
De ongeslagen kampioen had het lastig tegen de Falcons. Maar ongeslagen betekent gewoon bovenaan in de power rankings! Kunnen de Eagles gezond blijven en kan de offense productiever worden? Dat zijn de twee grote vraagtekens voor rookie Head Coach Errol Zeefuik. Volgende wedstrijd: 13 april uit tegen Amsterdam Panthers

2 (2) Amsterdam Crusaders
De Cru is back! En hoe! Met 49-0 veegden zij de vloer aan met de Hurricanes. Zoals Coach Ronde voorspelde zouden de Crusaders een moeilijke seizoensstart hebben. Ze verloren zelfs bijna van de Hurricanes in de eerste wedstrijd van het seizoen. Maar als deze overwinning betekent dat zij nu op volle toeren raken, dan zijn wij benieuwd hoe de rest van het seizoen er uit ziet! Volgende wedstrijd: 13 april thuis tegen Nijmegen Pirates

3 (3) Arnhem Falcons
De Falcons verloren nipt tegen de Alphen Eagles. Maar deze wedstrijd geeft de Arnhemmer hoop. Als de mannen van Martin Doomen nog iets gebalanceerder op offense kunnen worden, en aan de passing defense werken, dan moeten de playoffs gehaald kunnen worden.  Volgende wedstrijd: 13 april uit tegen Hilversum Hurricanes

4 (5) Nijmegen Pirates
De Pirates verloren vorige week nipt van de Amsterdam Panthers. Vanwege het onderlinge doelsaldo staan zij nog wel boven de Panthers en dus ook in deze power rankings. Kunnen de mannen van Eduard Looten volgende week terugbouncen en de tweede positie verstevigen? Dan moeten zij de ongeslagen Crusaders verslaan in eigen huis! Volgende wedstrijd: 13 april uit tegen Amsterdam Crusaders

5 (6) Amsterdam Panthers
De Amsterdam Panthers zijn nog in de race om de playoffs na de nipte winst tegen Nijmegen Pirates. De must win wedstrijd zal de formatie goed doen en wellicht wat vertrouwen geven voor de komende wedstrijd tegen de Alphen Eagles. Dat de Panthers deze wedstrijd serieus nemen is duidelijk. Head Coach Markus Zielke is helemaal naar Arnhem gereisd om de Eagles te scouten.  Volgende wedstrijd: 13 april uit tegen Alphen Eagles

6 (4) Hilversum Hurricanes
Nadat de Hurricanes het seizoen begonnen met twee close games, moest de formatie uit Hilversum zondag diep buigen voor de Crusaders. Het is niet duidelijk of de ploeg een off week had, of dat Amsterdam beter op elkaar ingespeeld is. Dit verlies brengt de Hurricanes naar de laatste plek. Zij krijgen de kans om zich te revancheren wanneer de Falcons op bezoek komen. Volgende wedstrijd: 13 april thuis tegen Arnhem Falcons

 

Stand

Poule A                                              Record                        Saldo

Alphen Eagles                                   3-0                              69-38
Nijmegen Pirates                              1-2                              19-37
Amsterdam Panthers                       1-2                              18-39

 

Poule B                                              Record                        Saldo

Amsterdam Crusaders                   2-0                              58-8
Arnhem Falcons                              1-1                              43-28
Hilversum Hurricanes                   0-3                             22-79

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *