Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Clowney vindt zichzelf de beste

Aan zelfvertrouwen geen gebrek bij Jadeveon Clowney. De defensive end van South Carolina wordt door velen gezien als een absolute topper in de aankomende Draft en dat onderstreepte hij woensdag door een prima pro day neer te zetten. Clowney zelf vindt dat de Houston Texans, die de eerste ‘pick’ hebben begin mei, niet meer om hem heen kunnen.

Het grootste vraagteken rond de sterspeler van de Gamecocks is zijn werklust. Volgens sommigen wil hij er nog wel eens de kantjes vanaf lopen, ook gezien het feit dat hij vorig seizoen de beloftes niet kon waarmaken. Clowney werd gezien als een ‘freak of nature’, maar was vorig seizoen meermaals geblesseerd en noteerde in totaal maar 3 sacks. Dat waren er 10 minder dan een seizoen ervoor, toen hij alle ogen opende.

Dat ook Houston het wel ziet zitten in Clowney liet general manager Rick Smith weten. “Ik ben tevreden met zijn werklust. De vragen zijn wat mij betreft beantwoord. Ik ben tevreden met de informatie die ik heb en met de indruk die zijn inzet bij mij achter liet.” De hoofdpersoon in dit verhaal blijkt eenzelfde mening toegedicht. “Ik kan bijna alles. Overal in de defensie kan ik helpen. Ik heb wat je nodig heb, ik geloof in mezelf om naar buiten te gaan en de gangmaker te zijn voor de speler na mij. En om mijn team te helpen met winnen.”

Het zijn woorden die we van Clowney kennen. Hij voegde gisteren echter daad bij het woord met zijn workouts. Volgens de Texans liet hij zijn dat hij ook outside linebacker kan spelen in een 3-4 schema, iets wat Houston hanteert. De scouts van de 30 aanwezige teams verlieten het complex met een prima indruk van Clowney. Alleen Cleveland en Tennessee waren niet aanwezig.

Smith wilde nog niet verklappen of Clowney daadwerkelijk de ‘first overall pick’ wordt in mei. “Dat vertel ik je niet. We zitten in het proces. We komen dag na dag dichterbij de Draft en het enthousiasme wordt elke dag meer.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *