Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Goodell: ‘Issue Sterling’ als waarschuwing

Misschien heb je er wel iets van meegekregen: Amerika is in rep en roer. Racistische uitlatingen van Donald Sterling, de eigenaar van de Los Angeles Clippers, hebben voor een enorme ophef geleid. Terwijl de NBA zijn handen vol heeft met deze situatie, gaat NFL Commish’ Roger Goodell het voorbeeld gebruiken om zijn eigenaren te laten zien hoe het niet moet.

Volgende maand staan de jaarlijkse ‘owners meetings’ weer op het programma en één van de topics is ongetwijfeld het debacle rond Sterling. Goodell: “Het issue ‘Sterling’ zal naar naar boven komen als een herinnering aan de cultuur en verantwoordelijkheid, en tevens het respect dat we moeten hebben voor teams, spelers, supporters en media”, vertelt Goodell aan NFL.com. “Directies en coaches, de leiders van de teams, hebben een grotere verantwoordelijkheid dan de spelers, de lat ligt daar hoger voor.”

Hoewel de soap rond Sterling gigantische vormen aan begint te nemen, is de NFL niet onbekend met discutabele eigenaren. Enige tijd geleden nog werd Jim Irsay, de uitgesproken baas van de Indianapolis Colts, opgepakt voor het rijden onder invloed. Daar kwamen bovendien nog vier aanklachten bovenop. Daarnaast speelt ook de rel rond de naam van de Washington Redskins en de rol die eigenaar Dan Schnyder daarin speelt.

Al met al is er volgende maand dus genoeg te bespreken tussen de hoge bazen van de NFL. Irsay en Schnyder mogen in ieder geval even opgelucht adem halen, want de spotlight staat de komende tijd in ieder geval niet op hen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *