Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN Power Rankings: Week 7

De Power Rankings zijn deze week iets later, omdat we maar liefst zeven teams in de Rankings hebben opgenomen. Nieuwsgierig wie onze Power Rankings deze week heeft gekraakt?

Het was een roerige week op de social media sites. De Power Rankings van week 6 zorgden voor een hoop ophef. Niet iedereen was het eens met de officiële Power Rankings die de teams uit de Eredivisie van de AFBN ranken. Het heeft de Eagles in ieder geval gemotiveerd om volle bak te spelen afgelopen week. Er zal deze week dan ook weinig discussie zijn over de eerste plaats in de Ranking. Met het beste doelsaldo, de beste offense en een zwaardere strength of schedule blijft de ongeslagen landskampioen op de eerste plek staan.

De „Playoff Picture” begint steeds duidelijker te worden. De Eagles zijn zeker van de 1e plek in poule A, terwijl in poule B de Crusaders en de Falcons beiden zijn geplaatst voor de playoffs. De komende wedstrijd tussen deze twee teams zou mathematisch nog kunnen bepalen wie eerste wordt in de poule. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is wel dat de Crusaders de laatste wedstrijd tegen de Eagles dienen te verliezen.

De spannendste strijd in de Eredivisie op dit moment is misschien wel die om de tweede plek in poule A. De Panthers staan op de tweede plek, maar de Pirates zijn slechts een winstpartij verwijderd van deze plek en dus op het recht van de playoffs. De laatste weken zullen dus spannend worden voor deze twee teams.

1 (1) Alphen Eagles
De Eagles blijven op kop staan dankzij een voortreffelijke wedstrijd tegen Nijmegen. Tot ieders verbazing stond Richard Bouthoorn weer achter center en kon Tom van Duijn hierdoor weer zijn vertrouwde positie van Wide Receiver innemen. Zijn hulp zal hard nodig zijn, want het schijnt dat de Eagles het een tijd zullen moeten doen zonder vaste waarde Berend van der Zaag. Voor de Eagles resten wedstrijden tegen Nijmegen Pirates en Amsterdam Crusaders. Maar eerst de tweede Europese wedstrijd thuis tegen Basel Gladiators op 17 mei.

2 (2) Amsterdam Crusaders
Ondanks de overwinning op de Panthers staan de Crusaders weer op de tweede plek in de Power Rankings. De Crusaders zijn verzekerd van de playoffs en kunnen op 18 mei thuis tegen de Falcons de eerste plek in poule A veilig stellen. Om dit te doen, mogen zij maximaal 12 punten opgeven in een loss. Dit zal voor de formatie uit de hoofdstad de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tot nu toe worden. De laatste wedstrijd is wellicht alvast een voorproefje van de finale. Tegen Alphen Eagles.

3 (3) Arnhem Falcons
De Falcons blijven de druk op de Crusaders houden. Zo ook na de winstpartij tegen de Hurricanes, afgelopen zondag. Voor de Falcons staat alles op het spel wanneer zij over twee weken afreizen naar Amsterdam. Hier kunnen zij een grote stap naar de 1e plek in poule B zetten door de Crusaders te verslaan met meer dan 13 punten. Twee weken later sluiten zij tegen de Panthers hun regular season af.

4 (4) Amsterdam Panthers
Gelijk aan vorige week staan de Panthers ook nu op plaats vier. Het team kon de stadsgenoot niet verrassen en kijkt nu naar een must-win tegen de Falcons. Wanneer zij deze wedstrijd niet weten te winnen geven zij de Pirates twee kansen om de tweede plek in poule A over te nemen. Dit vanwege de tiebreak die Nijmegen heeft over de Panthers. De druk staat in ieder geval op Amsterdam. Zij hebben alle tijd om zich voor te bereiden op de wedstrijd. Deze is pas op 1 juni.

5 (5) Nijmegen Pirates
Afgelopen week werden de oren van deze Piraten gewassen door de Eagles uit Alphen aan den Rijn. Ondanks dit grote verlies en de vijfde plek in de Power Rankings hebben de Pirates nog steeds alles in eigen hand. Wanneer zij de komende twee wedstrijden winnen staan zij gewoon in de playoffs! Sterker nog, wanneer de Panthers verliezen van Arnhem hoeft slechts een wedstrijd gewonnen te worden.
De komende wedstrijd tegen Hilversum is dus een cruciale wedstrijd voor Nijmegen.

6 (-) 010 Trojans
Zijn de 010 Trojans klaar voor de eredivisie? Het heeft er alle schijn van dat de Rotterdamse ploeg ongeslagen richting de finale in de Eerste divisie gaat. De ploeg combineert hierbij een moordende defense tegen een bekwame offense. 010 moest afgelopen weekend tegen de Eindhoven Raptors de eerste tegenpunten van het seizoen incasseren, maar won uiteindelijk overtuigend met 21-39.

7 (6) Hilversum Hurricanes
Voor de Hurricanes zit het seizoen er bijna op. Afgelopen weekend konden zij geen vuist maken tegen de Falcons.
Er rest slechts een wedstrijd voor de Hilversummers en wel tegen de Nijmegen Pirates. Een mooie gelegenheid om toch nog een wedstrijd te winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *