Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Reiskosten nekken terugkeer NFL Europa

De NFL eigenaren lijken positief over de terugkeer van een zogenaamde ‘developmental league’, maar een comeback van de NFL Europa lijkt uitgesloten. Spelbreker zijn de reiskosten die gemoeid zijn met het verschepen van zes teams compleet met spelers, coaches en equipment, laat staan alle dure satellietverbindingen voor de tv-uitzendingen.

Dat zegt althans een vooraanstaande consultant uit Chicago, Marc Ganis (president of SportsCorp), die bovendien nauwe relaties zou onderhouden met veel NFL-teameigenaren. Een regionale competitie zorgt voor lage reiskosten in zijn ogen. Daarbij wordt hij bijgevallen door voormalig NFL GM Phil Savage. Die voorziet een competitie met zes, maximaal acht teams die gelegen zijn in de staten Florida, Texas of Arizona. De competitie zou wel net als de NFL Europa voorheen gespeeld moeten worden in de lente. Net voordat trainingskamp begint voor de NFL teams.

Sinds Troy Vincent onlangs begon over de ‘developmental league’ lijk het enthousiasme toe te nemen. Vooral ook omdat zo’n 31% van de huidige NFL-spelers niet gekozen aan zijn werk kwam als undrafted free agent. Oud-Admirals quarterbacks Kurt Warner en Jake Delhomme werden door Steelers hoofdcoach Mike Tomlin genoemd als de voorbeelden van het succes van een developmental league.

Leuk natuurlijk dat linkje naar de NFL Europa, maar ik vrees dat die consultant uit Chicago wel een punt heeft. Reken maar niet op een terugkeer van de NFL Europa. Helaas…

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *