Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Frustratie over mascotte Alphen Eagles

De rivaliteit tussen de Arnhem Falcons en de Alphen Eagles liet zich gisteren niet alleen uiten in een hardbevochten strijd op het veld. Ook langs de lijn voltrok zich een vete toen Alphen tijdens het duel doodleuk met een eigen mascotte op de proppen kwam.

Arnhem Falcons was dit seizoen het eerste team in de AFBN American football competitie met een eigen mascotte. De Falcon maakte al snel furore, waardoor Alphen –getriggered door het idee– enkele weken in het seizoen navraag deed naar de producent. “Alles goed en wel,” was het antwoord van Arnhem. “Wij willen jullie de naam de producent geven, als jullie maar niet dezelfde vogel bestellen.”

Alphen Eagles beantwoordde de eis met een bevestiging.

De frustratie was dan ook enigszins voelbaar toen de vogel die gisteren in Alphen aan den Rijn rondliep, bijna identiek bleek aan de vogel die in Arnhem de show steelt. Alleen zijn shirtje was rood in plaats van blauw. Saillant detail in het hele verhaal voor de Falcons: de rugsponsor van het shirt van de Alphense mascotte is het Van Der Valk Avifauna Hotel, de hotelketen met notabene een toekan als symbool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *