Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Amsterdam Crusaders cancellen landelijke Q-Music promotie

Tulip Bowl XXX gaat aanstaande zondag 6 juli voor de derde keer op rij tussen de Alphen Eagles en de Amsterdam Crusaders. Kickoff op het prestigieuze sportpark Cranevelt in Arnhem is 15:00 uur.  De wedstrijd is onderdeel van een groot finaleweekend dat vandaag aftrapt. Alphen won de afgelopen twee finaleconfrontaties (2012: 34-3, 2013: 23-12) tegen de Amsterdamse kruisvaarders en gaat voor de derde titel op rij. Amsterdam hoopt op haar beurt voor het eerst sinds 2010 weer Nederlands kampioen te worden. En daar heeft de ploeg alles voor over.

De Crusaders besloten vrijdag namelijk niet deel te nemen aan een landelijke promotie op de radiozender Q-Music, maar voluit te trainen. De Crusaders stonden ingetekend als hoofdact tijdens de Q-Music Independance Day BBQ om op landelijke radio het team en de finale meer bekendheid te geven. De focus van de Crusaders is hiermee helder. Drie keer moet scheepsrecht zijn.

Meer finales
De jubileumeditie van de Tulip Bowl is niet het enige met entertainmentwaarde op ’t Cranevelt. Zo ziet Nederland voor het eerst sinds de teloorgang van professionele American football formatie Amsterdam Admirals weer een NFL Experience opgetuigd. Met leuke kinderactiviteiten wordt de gratis entree een lokkertje dat geen enkele footballfan naast zich neer zou mogen leggen.

Bovendien worden er al vanaf zaterdag 12:30 uur verschillende categorieën American football finales gespeeld. Hoogtepunt van de eerste dag is de footballfinale in de Eerste Divisie tussen Lelystad Commanders en Groningen Giants. Beide ploegen plaatsten zich als outsider voor de finale en mogen onderling bepalen wie er naar de Eredivisie promoveert. De winnaar neemt de plek in van degradant Hilversum Hurricanes. Ook op zaterdag is de dag ingekleed met leuke activiteiten. Zo kunnen kinderen zich uitvoerig laten schminken.

Zaterdag 5 juli
12:30 Cubs, Peewees en Seniorflag
15:00 Cadets
18:00 Finale Eerste Divisie
22:00 Kwartfinale eventueel Oranje

Zondag 6 Juli
11:00 Dyan Kralt Bowl
15:00 Tulip Bowl (finale Eredivisie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *