Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Dalton baart opzien met monsterdeal

Andy Dalton hoeft zich weinig zorgen meer te maken over zijn financiën. De quarterback van de Cincinnati Bengals tekende maandag een contract dat hem de komende zes jaar aan de club verbindt. Zijn totale salaris? Een slordige $115 miljoen!

De eerste zes maanden van zijn termijn verdient de quarterback maar liefst $22 miljoen van zijn totale salaris, mede gebaseerd op bonussen. Dat houdt in dat zodra hij zijn contract tekent, hij wordt geselecteerd en netjes zijn trainingen volgt, hij het bedrag op kan strijken. Dalton liet weten dat hij maandag na de training hoorde dat de deal rond was. “Ik besefte het pas toen ik uit de quarterback-meeting kwam en tegen mezelf zei: “Ok, het is eruit. Nu begint het proces en mag ik daar gaan zitten en mijn handtekening zetten. Afgezien van het geld is het geweldig dit ik hier ben met mijn familie. We zijn bezig om dit ons thuis te maken en dit is allemaal gigantisch.”

De eerste reacties op de deal waren niet bepaald positief. Veel mensen herinneren Dalton  alleen van zijn weinig spraakmakende prestaties in het naseizoen. Vorig jaar waren de Bengals een topteam tijdens het reguliere seizoen, maar ging de ploeg in de eerste ronde onderuit tegen San Diego. Het was de derde opeenvolgende keer dat de Bengals er in de eerste ronde van de playoffs uit vlogen.

Dalton maakte in al die wedstrijden niet bepaald een goede indruk. Sommige mensen rond de Bengals vonden zelfs dat de ploeg op zoek moest naar een nieuwe quarterback. Nieuwe hoofdcoach Jay Gruden heeft echter altijd volgehouden dat Dalton zijn man is en dat bewijst de nieuwe deal dan ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *