Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Pittige training: Cowboys, Raiders én Fan slaags

Zelfs een fan deed mee toen een groot deel van de Dallas Cowboys en de Oakland Raiders op de vuist gingen tijdens een gezamenlijke training op dinsdag. En dus konden de American football-fans niet pochen dat alles altijd koek en ei is met football-fans tegen hun voetbalminnende vrienden op een dag dat er weer eens rellende voetbalfans taakstraffen kregen.

Toen Cowboys cornerback Morris Claiborne zijn tegenstander van de Raiders tijdens de scrimmage over de zijlijn knalde, waren de rapen gaar. De mede-aanvallers van Oakland kwamen verhaal halen en voor je het weet rolden een dertigtal spelers van beide teams over elkaar heen. De coaches weten het aan een felle instelling en een goede teamgeest. Oordeel zelf:

 

 

Het opstootje leek snel gesust, maar kreeg nog een fijn staartje toen een fan zijn gesigneerde Raiders-helm nog even richting Cowboys cornerback B.W. Webb slingerde. Check dit:

 

 

Jongeheer Webb haalde vervolgens uit naar de fan om daarna door de trainers en ordehandhavers weggeleid te worden van de zijlijn met Raiders-fans. Dallas coach Garrett verwacht dat zijn pupil niet bestraft wordt voor de actie en deed het opnieuw af als een staaltje goede teamgeest.

Het gecombineerde trainen tijdens de pre-season-fase zorgt in ieder geval voor de benodigde extra spanning in een doorgaans saaie fase van het seizoen. De fans van beide ploegen lieten dinsdag in ieder geval hun versie horen van ‘het is stil aan de overkant’. De ‘Dallas sucks’ en ‘Raiders Sucks’ vlogen over en weer. Maar buiten het opstootje op het veld verliep het allemaal zonder noemenswaardige problemen tussen de fans. En dus kunnen de American football-fans vandaag eigenlijk toch weer vingerwijzen naar het relletje voetbalzooitje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *