Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Johnny nog niet ‘Football’ in verlies Browns

Niet echt een goed bewijsstuk in de zaak ‘Johnny is onze starter’, vandaag. Johnny Manziel en de Cleveland Browns verloren vannacht nipt van de Washington Redskins: 23-24. Manziel eindigde na een stroeve start 7/16 passing voor 65 yards en een touchdown.

De beste play, aan Cleveland’s kant, van de dag kwam van Connor Shaw, derde- of vierde quarterback, die een 45-yarder losliet terwijl de tijd verstreek. Emmanuel Ogbuehi ving de touchdown voor hem. De two point conversion ging mis, waardoor Washington alsnog won.

Hij was geen Johnny Football. Hij rende amper. De college superster hield de bal in zijn tweede drive op één read play maar Washington was dermate voorbereid dat hij daar morgen waarschijnlijk spijt van heeft. Oud Steeler Ryan Clark tacklede die poging een yard achter de line of scrimmage.

Passend zag Johnny er aanvankelijk niet veel beter uit. Hij vond MarQueis Gray op een slimme play voor zeventien yards en even later Andrew Hawkins voor twaalf, met tussendoor een set missers. Af en toe leek de druk Manziel te groot te worden. Dit zijn de big boys, Johnny. Zwemmen of verzuipen.

Johnny na rust

Na rust startte Manziel rustiger, met een een gemakkelijker completion op Charles Johnson (drie yards) en Taylor Gabriel voor zes of zeven. Daarna echter, weer een drop: Anthony Armstrong liet op 4th down een kans liggen de kettingen te slepen. Wat fans zich van deze wedstrijd zullen herinneren lijkt toch vooral Johnny’s falen in het herkennen van- en reageren op blitzes.

Manziel gooide, voor wat het waard is, dus wel een touchdown. Het werk werd daarin volledig gedaan door Dion Lewis, die op een korte reception de benen bleef laten trappelen voor een acht yard score.

Brian Hoyer kreeg tussen al het Manziel-geweld door ook voor een paar drives de sleutels van de offense. Manziel heeft geluk. Hoyer bakte er niks van. Hij ging zitten bij 2/6 passing voor zestien yards.

Verschillende drops

De Cleveland receivers hielpen hun spelverdelers ook niet altijd. Josh Gordon liet een paar vangbare ballen glippen. Toegegeven: Soms waren de baller achter hem of te laat geplaatst, waardoor Gordon op een flinke tater kon rekenen als hij de bal gevangen had. In de Super Bowl vang je die. Ook James Cameron had zijn QB kunnen helpen, maar verzuimde.

Conclusie van het hele verhaal is dat als Cleveland moet kiezen tussen Johnny en Brian voor de startersbaan bij de Browns… Dan hebben ze een probleem. Al zou je na vandaag een klein voordeeltje aan Manziel geven.

Misschien dat ze een mooi pakketje samen kunnen stellen voor Kirk Cousins. Die liet voor Washington namelijk zien waarschijnlijk de beste back-up in de league te zijn, en beter dan Manziel of Hoyer. Cousins ging 12/21 voor 145 yards, een score en een interception.

(Update. Achteraf was de wedstrijd compleet wél Johnny Football. Euhm, er zijn camera’s bij de wedstrijd betrokken. En mensen praten al graag over je, Johnnyboy…)

Manziel-19aug18-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *