Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Zeg, over die schorsing van Josh Gordon..

‘Onze’ commissioner Roger Gooddell plaatste vandaag een heel vriendelijke bericht op Twitter. Het leek  zo onschuldig: “# of high school football players rising, says . Good luck to teams kicking off their season“. Een klein PR-momentje, inclusief een mooie succeswens van de commish. De gebruikelijke ‘football is bad for your brain’-comments had iedereen wel aan zien komen, maar een bijna overweldigend aantal tweets had betrekking op een heel ander onderwerp. Iets in de trant van: “Yo dipshit, how about a ruling on Gordon’s suspension?!” En daar hebben de Twitter-people best een punt.

Dus: hoe zit het eigenlijk met die schorsing? In mei dook ineens het bericht op dat Gordon voor de tweede keer aan de crackpijp had gezeten (eigenlijk was het marihuana, maar dit bekt lekkerder, topjournalistiek) en dat hij wel eens voor het hele komende seizoen geschorst kon worden. Vijftien dagen geleden werd de hoorzitting afgerond en sindsdien is het wachten op een uitspraak. ProFootballTalk pakte het handboek voor drugsmisbruik er maar eens bij en las dat zo’n uitspraak binnen ‘redelijke tijd na afloop van de hoorzitting’ verwacht mag worden. Nu is dat een nogal aan interpretatie onderhevige regel, maar vijftien dagen, zeker vlak voor het begin van het seizoen, begint toch naar het onredelijke te neigen.

De man die het uiteindelijk oordeel moet vellen is de officier Harold Henderson. In principe heeft hij de macht om elke straf op te leggen die hij gangbaar acht in dit geval. Mocht het volgens hem duidelijk zijn dat Gordon voor de tweede maal aan een jonko heeft gezeten, dan kan hij 16 wedstrijden opleggen. Is dat minder duidelijk, dan kan hij eventueel een (ongebruikelijker) mildere straf geven of de receiver helemaal vrijpleiten. Al met al kunnen we het complete plaatje opsommen in twee woorden en negen letters: #duurtlang.

Overigens zijn de coaches van Cleveland nog niet bepaald tevreden over Gordon in het voorseizoen. Ze hebben niet het idee dat hij zich voor de 100% inzet. Mike Pettine: “We willen dat de inzet tijdens het voorseizoen hetzelfde is als tijdens het reguliere seizoen. Dat is belangrijk voor al onze spelers. Er waren een aantal momenten waarop we zeker een betere inzet hadden willen zien.”

Ondanks alles blijft Gordon de belangrijkste speler in de offense van de Browns. Vorig seizoen rakelde hij 1.646 receiving yards binnen en was hij met name richting het einde van het seizoen sensationeel. Het is voor Cleveland te hopen dat bewezen kan worden dat Gordon heeft lopen tongzoenen met iemand die net aan de waterpijp had gehangen. In dat geval valt zijn schorsing misschien nog wel mee. Als die schorsing überhaupt ooit nog komt. Gooddell?? How about it, dog?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *