Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Oude Rhein Fire rot met pensioen

Een van de laatste giganten van NFL Europe heeft er de brui aan gegeven. Linebacker James Harrison, een van de meest toonaangevende linebackers van zijn tijd, gaat met pensioen. Harrison begon zijn loopbaan bij Dusseldorf Rhein Fire, alvorens (uiteindelijk) door te stoten naar de Pittsburgh Steelers.

Het had maar een haar gescheeld of Harrison had zijn kunsten botgevierd op dieren. Na een aantal keer gecut te zijn door NFL teams, overwoog Harrison zijn shoulderpads aan de wilgen te hangen om dierenarts te worden. Een blessure van Steelers linebacker Clark Haggans bood hem echter een uitweg. Tussen 2004 en 2012 was hij niet weg te denken uit de lineup van de Steelers.

Harrison gaat voornamelijk de geschiedenis in als de linebacker van de Pittsburgh Steelers, die een 100-yard interception terugliep voor een touchdown in Super Bowl XLIII.

De harde hitter gaat verder de geschiedenis in als de man waarom de NFL de rulebooks moest herschrijven voor helmet-to-helmet hits. In 2010 werd de linebacker in totaal voor $120.000 beboet, onder meer omdat hij twee Cleveland Browns receives Mohammed Massaquoit en Josh Cribbs bewusteloos kopte. Harrison heeft zich lang tegen de nieuwe regels uitgesproken.

Het laatste jaar van zijn loopbaan speelde Harrison voor de Cincinnati Bengals, de grote rivaal van Pittsburgh Steelers in de AFC North divisie. Daar werd hij aan het einde van afgelopen seizoen gecut. Eergisteren ging Harrison een kijkje nemen bij de Arizona Cardinals, maar kennelijk voelde hij aan zijn klompen dat hij daar geen potten zou kunnen breken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *