Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Receiver Wes Welker aan de XTC?

Receiver Wes Welker is geschorst voor het gebruik van amfetamine. De kleine receiver van de Denver Broncos mist de eerste vier wedstrijden van het seizoen. De schorsing komt ondanks een hoger beroep van Welker, die hiervoor speciaal vrijaf kreeg om naar New York te vliegen.

Welker ontkent in alle toonaarden dat hij verboden middelen heeft gebruikt. In een open brief verklaart hij in shock te zijn over de schorsing en dat er alles aan doet om zijn lichaam puur te houden en een voorbeeld te zijn voor kinderen. Een standaard riedeltje van gesnapte atleten, dus an sich niet zo bijzonder.

Wat wel bijzonder is: de manier waarop Welker denkt aan een verneukte urinestaal te zijn gekomen. Volgens Welker volgde zijn dopingtest kort na een bezoek aan de populaire paardenrace, de Kentucky Derby. Welker vroeg zich hardop af of iemand wellicht zijn drankje had ‘gespiked’, omdat uit het labrapport naar voren kwam dat hij positief had getest op ecstasy.

De slotreceiver is een belangrijke pion in de offense van Denver, maar zeker niet onmisbaar. In het staartje van het afgelopen NFL seizoen kon Welker ook niet meeballen, maar dat maakte de offense er niet minder gevaarlijk door.

Welker was sowieso al twijfelachtig voor de seizoenstart tegen de Indianapolis Colts. De receiver van de Broncos moest een groot deel van het preseason missen met een hersenschudding. De schorsing zorgt er dus in ieder geval voor dat hij met genoeg rust weer het veld opkomt.

Welker mag 6 oktober terugkeren bij het team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *