Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Pechvogel Mathis lang aan de kant

Het zit Robert Mathis niet mee. De defensive end, die van de NFL vier duels schorsing kreeg vanwege het nemen van performance enhancing drugs, ligt er de komende maanden uit met een blessure. Tijdens een privé workout scheurde de sterspeler zijn achillespees af. Zijn seizoen is zo goed als zeker voorbij.

In mei werd bekend dat de Indianapolis Colts het de eerste vier wedstrijden van dit seizoen zonder Mathis moesten doen. De verdediger werd positief getest op PEDs, naar eigen zeggen omdat hij medicijnen nam ten faveure van zijn ‘vruchtbaarheid’ (zijn vrouw en hij wilden kinderen kunnen krijgen). Zowel zijn ploeg als hijzelf accepteerden de straf, maar bleven achter de integriteit van Mathis staan. In een poging topfit terug te keren van de schorsing, ging het mis. Tijdens een workout in Atlanta scheurde hij zijn achillespees af en daarmee eindigde zijn seizoen voordat hij überhaupt een down had gespeeld.

Het verlies van Mathis is een dreun voor de Colts. Tegen Denver was in de eerste helft al te zien dat de ploeg zonder de sterspeler weinig passrush kan opbrengen. De terugkeer van Mathis was vitaal voor de defensie van Chuck Pagano, maar die zal nu zijn vervangers een permanente rol moeten toebedelen. Toch kan de ploeg moed putten uit de tweede helft van zondagavond. Meerdere keren had de unit de overhand en wisten ze Peyton Manning en consorten tot stilstand te brengen. Met Mathis aan hun zijde was dit ongetwijfeld een stuk makkelijker geweest, maar dat gaat dit seizoen in ieder geval niet meer gebeuren. Aan de 34-jarige verdediger de taak om wederom te revalideren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *