Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFLPA stemt over nieuw drugsbeleid

De Players Association van de NFL stemt dinsdag over het nieuwe drugsbeleid dat de NFL heeft voorgesteld. De 32 representeerde spelers, een van elk team, mogen hun woordje doen over de herziening van het document, wat onder andere een flinke verhoging van de limieten behelst.

Het beleid is de afgelopen maanden flink onder druk komen te staan. Zo werd Josh Gordon voor het gehele seizoen geschorst, omdat hij voor de tweede keer boven de toegestane limiet zat met betrekking tot het gebruik van marihuana. Wes Welker kreeg een schorsing van vier wedstrijden, omdat hij na de Kentucky Derby positief werd getest op het gebruik van prestatieverhogende medicijnen. Met name Welker was furieus over de straf, maar accepteerde hem wel. De schorsing van Gordon werd vooral door de buitenwacht in twijfel getrokken vanwege de zwaarte van de straf.

Enkele eigenaren hebben alvast geklaagd bij de NFL over de eventuele herintreding van spelers als Gordon en Welker. Feit blijft dat veel spelers baat zullen hebben bij de verandering van de policy, die volgens velen veel te streng is. Zo werd Gordon voor een jaar gestraft omdat hij bij één van de metingen een fractie boven de limiet van de NFL zat. Die limiet is echter vele malen scherper dan bijvoorbeeld die van de Amerikaanse overheid met betrekking tot het rijden onder invloed. Met de bloedwaardes van Gordon was hij bij lange na niet op de bon geslingerd als hij achter het stuur was gekropen. Die scheve verhoudingen willen de NFL en haar spelersvertegenwoordiging nu enigszins rechttrekken.

Mocht het nieuwe beleid doorgang vinden, dan zou het zomaar kunnen dat we Gordon dit seizoen alsnog op de Amerikaanse velden kunnen bewonderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *