Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Groningen Giants gaat Lelystad niet vervangen

Steve Vriese van de Amsterdam Crusaders was vorige week degene die tijdens de eerste FAN-meeting een coach van de Groningen Giants voorzichtig vroeg naar de bereidwilligheid om de positie van de Lelystad Commanders in de Eredivisie over te nemen (foto: Facebook Groningen Giants).

“Maar het was meer speculatief,” aldus Vriese. “In de wandelgangen gaat het gerucht dat Lelystad zich terugtrekt, dus ik was gewoon nieuwsgierig of Groningen dan als verliezend finalist de plek automatisch op zou vullen.”

Vriese bevestigt dat hij de vraag niet gesteld heeft om een gerucht de wereld in te helpen. Sterker nog, hij heeft de hoop dat Nederland toewerkt naar een sterke hoogste klasse. “Ik heb mijn hoop uitgesproken dat er een aantal teams terugkeren naar de Eredivisie. Hilversum en Leiden horen daar wat mij betreft gewoon thuis.”

Een stap van Groningen naar het hoogste niveau werd door de ondervraagde Groningse coach vorige week afgeschoten. “Zij gaven aan dat ze niet genoeg spelers hebben om die stap te maken, te meer omdat het een studententeam is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *