Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lelystad Commanders stapt uit competitie

Waar Gridiron enkele dagen geleden nog werd neergezet als ‘leugenaar’ met een groot Prive-gehalte, daar is nu de harde waarheid boven tafel gekomen. Per een officieel bericht op de website heeft club Lelystad Commanders de footballwereld te kennen gegeven dat zij in seizoen 2014-2015 niet uit zullen komen in enige landelijke competitievorm.

Volgens de aankondiging heeft het team voor aankomende seizoen niet genoeg senioren op de been kunnen brengen, nadat het in een eerder stadium al afscheid had moeten nemen van enkele veteranen. Tot overmaat van ramp zette voorzitter en headcoach Erik Hagen een punt achter zijn succesvolle loopbaan bij de club.

Het team behaalde afgelopen juli een kampioenschap in de eerste divisie door in de finale Groningen Giants te verslaan. Running back Sidney Kunst liet toen nog weten vol voor een ’tulp’ te gaan op het hoogste landelijke niveau.

Op de website geeft Lelystad te kennen achter de schermen te werken aan een nieuw team voor de nabije toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *