Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Rise of the Rookies

Derek Carr redde in de eerste week de eer van de rookie quarterbacks, maar hij kreeg afgelopen weekend gezelschap. Teddy Bridgewater verving de geblesseerde Matt Cassel, terwijl Blake Bortles in Jacksonville de zeer matige Chad Henne afloste. Komend weekend zien we waarschijnlijk alle drie de mannen aan de aftrap.

Carr (tegen New England), Bridgewater (tegen New Orleans) en Bortles (tegen Indianpolis) moesten allen een nederlaag slikken. Oakland bleef lang in de buurt van de Patriots, omdat de defensie Tom Brady het leven zuurmaakte, maar Carr kon niet profiteren. Op belangrijke momenten maakten de Raiders de fouten waardoor de punten in Foxoborough bleven. Bridgewater moest proberen tegen de Saints een achterstand om te keren, maar bleef vooral steken op fieldgoals in plaats van touchdowns. Uiteindelijk besliste de thuisploeg de wedstrijd in het vierde kwart, maar Bridgwater viel niet tegen en liet zelfs een aantal keer zijn mobiliteit zien. Bortles kwam in de ploeg toen Jacksonville al had verloren. Bij rust stond het 30-0 (!) en had Jacksonville 1 first down gescoord. Dat ging na rust beter met Bortles onder center, maar de rookie liet wel zien dat hij nog moet winnen toen hij een wat simpele pick 6 gooide. Met twee touchdowns zette hij echter zijn vorm van het voorseizoen door.

Gus Bradley beweerde bij hoog en laag dat Bortles dit seizoen op de bank zou blijven, maar na een 0-3 start en de vernedering van de Colts in eigen huis heeft hij de knoop toch doorgehakt. Bortles mag het gaan doen. Dan maar leren in de praktijk. “Hij gaat door wat leerprocessen op het veld. Voor ons is te hopen dat die leercurve meer goed dan slecht is. De opdracht is om met hem steeds beter te worden. Ik denk dat Blake dat begrijp en weet waar het om draait.”

Hetzelfde scenario speelt zich momenteel af in Minnesota. Geen Adrian Peterson betekent meer druk op de quarterback en dat is vanaf komende week Teddy Bridgewater. Matt Cassel brak verschillende botten in zijn voet en ligt er een paar maanden uit. Voor Bridgewater de kans te laten zien wat hij kan. “Dit is waar ik altijd al wilde zijn. Het is jammer dat het op deze manier moet gaan, niet zoals ik had verwacht. Maar ik was relaxed. De jongens hadden vertrouwen in me. Ze zeiden: “Er is niks veranderd. Het plan blijft hetzelfde. We blijven gewoon football spelen”.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *