Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Feel good kanker-verhaal voor Bengal Devon Still

Bij het 4-jarige dochtertje van Devon Still is vandaag met succes een tumor verwijderd. Het is een ‘feel good’ moment in het familiedrama van de defensive tackle van de Cincinnati Bengals. Een verhaal dat de inspiratie was voor een inzameling van een miljoen dollar voor onderzoek naar kanker bij kinderen in het kinderhospitaal in Cincinnati.

Tijdens trainingskamp werd de tumor ontdekt in de heup van dochter Leah Still. Artsen gaven haar een 50-50 overlevingskans. Tot overmaat van ramp raakte Still geblesseerd aan zijn hamstring en zagen de Bengals zich genoodzaakt hem te ontslaan na de pre-season om aan de limiet van 53-spelers te voldoen. Heel harteloos zijn ze niet in Cincy, want hij werd direct gecontracteerd op de practice squad zodat hij zijn zorgverkering behield en zo de torenhoge ziekenhuisrekeningen kon blijven betalen.

Shirtverkoop voor goede doel

Devon Still startte zelf een actie om geld in te zamelen voor onderzoek naar kinderkanker. De Bengals volgde twee weken geleden met een actie ten faveure van het kinderziekenhuis in Cincinnati. Allemaal via de shirtverkoop van Devon Still. De jersey’s van de defensive tackle werden zo het symbool voor de strijd tegen kinderkanker. Inspirerend voor onder meer de hoofdcoach van de New Orleans Saints. Sean Payton kocht in één keer 100 shirts die hij weer weg gaf aan kinderen in de regio van ‘Cincy’. Donderdag maakten de Bengals bekend dat er met de shirtverkoop van Devon Still inmiddels één miljoen dollar is opgehaald. Niet slecht in veertien dagen.

Ondertussen was er ook sportief succes voor Still. Door een blessure werd hij twee weken geleden geactiveerd van de practice squad. In twee wedstrijden maakte hij vijf tackles. En met het goede familienieuws van vandaag heeft Devon alleen maar meer inspiratie om zijn eigen Hollywood-verhaal te schrijven op weg naar een Pro-Bowl seizoen. Of draaf ik nu door.

Het zou toch mooi zijn als dit verhaal in de Nederlandse media zou doorkomen. Het is een mooi contrast ten opzichte van al het negatieve familiegeweld in de NFL dat de afgelopen weken wel werd opgepikt in ons kikkerlandje. Maar goed nieuws is geen nieuws… of was het spreekwoord nu andersom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *