Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Hoofdcoach Nijmegen Pirates vertrekt

De Nijmegen Pirates moeten op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. De formatie kreeg vorige week te horen dat Eduard Looten het team vanwege persoonlijke redenen verlaat. Het vertrek van Looten is als een bom ingeslagen in Gelderland.

De coach gaat de geschiedenboeken in als de eerste en enige coach die Nijmegen een playoff plekje bezorgde in de Eredivisie van AFBN American football. Enig fortuin was voor die plek in de playoffs wel nodig. Nijmegen verzekerde zich op de slotdag van de competitie van deelname aan het naseizoen, omdat directe concurrent Amsterdam Panthers in de laatste ronde verloor. De Pirates hadden de zwaar bevochten tiebreaker met Amsterdam tijdens het reguliere seizoen in het eigen voordeel beslist.

In de allereerste playoff wedstrijd op het hoogste niveau ging Nijmegen uiteindelijk met 51-7 ten onder aan de Amsterdam Crusaders.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *