Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Scheidsrechters moeten zelf gaan denken

Mijn collega Matthias heeft al benadrukt dat de NFL diep door het stof is gegaan voor de belachelijke penalty voor Hussain Abdullah tijdens de wedstrijd tegen de Patriots. Nu is het onderscheppen van een pass van Tom Brady en deze teruglopen voor 6 punten niet meer zo´n zeldzaamheid als vroeger maar het is nog steeds niet iedereen gegeven. Het is een prestatie waar je Allah even voor op je knieën mag bedanken ook al zit de 37 jarige Brady in de herfst van zijn carrière.

Dat deed Hussain Abdullah van de Kansas City Chiefs dan ook tijdens Monday Night Football en natuurlijk kreeg hij daar een vlaggetje voor want excessief vieren van een score is strafbaar in de NFL. Wat ze excessief vinden is mij een raadsel want als ik de beelden terugkijk vind ik ingetogen een beter woord voor de viering van zijn vreugde.

Ik snap best dat groepsdansjes met choreografie waar ze bij het Nationaal Ballet nog trots op zouden zijn geen plek hebben op een footballveld maar om dit soort gedrag te bestraffen is bespottelijk. Weer een bewijs dat onder Roger Goodell de NFL uitgegroeid is tot de No Fun League waar het kleinste beetje vreugde of emotie meteen een straf van 15 yards oplevert.

Misschien moeten ze eens gaan zoeken naar scheidsrechters die nog zelf na durven te denken en vervolgens fluiten in de geest van de wedstrijd. Natuurlijk levert dat een beetje willekeur op maar zolang de zebra´s die de NFL in goede banen moeten leiden allemaal als volwassen en weldenkende mensen handelen, voorzie ik weinig problemen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *