Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Smith gewisseld na gemiste meeting

Het was al met al een waardeloze trip naar de westkust voor de New York Jets. De ploeg ging hard onderuit tegen de San Diego Chargers en met name Geno Smith werd daarop aangekeken. De quarterback bleef na rust aan de zijlijn in wat een tactische wissel leek van Rex Ryan. Naar nu blijkt was er meer aan de hand: Smith had de zaterdag voor de wedstrijd een meeting gemist, omdat hij het in de war was over de verschillende tijdzones.

Even voor de duidelijkheid: er zit een tijdverschil van drie uur tussen de oost- en westkust van de Verenigde Statend. Ryan vindt het prettig dat zijn manschappen zich niet teveel hoeven aan te passen en dus blijft ze in het ritme van New York, drie uur later dan San Diego. Voor Smith werd het allemaal een beetje teveel. Dat bleek ook tijdens de conference call van maandag, toen Smith er zelf nog niet helemaal uit kwam. Toch was de quarterback er heel eerlijk en open over. “Ik voelde me erg slecht over, bood mijn excuses aan. Ik had het gevoel dat ik veel mensen teleurstelde, dat is niet iets wat in mijn karakter zit.”

Smith is zeker niet de eerste speler die dit overkomt, maar het komt altijd een beetje sullig over. De quarterback kwam achter zijn fout toen hij een teamgenoot wilde bellen om te vragen wanneer de meetings waren. Toen hij zijn fout ontdekte haastte hij zich terug en kwam hij volgens Ryan ‘paniekerig en haastig’ binnen. Volgens de coach is het hoofdstuk afgesloten. “Het is iets eenmaligs’, liet hij weten. Smith had de mazzel van Michael Vick nou bepaald overtuigde in de tweede helft tegen de Chargers. De veteraan had net zoveel moeite met het aan het spelen krijgen van zijn ploeg als de tweedejaars Smith.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *