Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Cowboys domineren Seahawks in Seattle

Het was er een weer, hoor. Zo’n zondagavond dat je na alle voorbeschouwingen, voorspellingen en doemscenario’s die zich in je hoofd hebben afgespeeld, toch weer voor een verrassing komt te staan. Want dat de Dallas Cowboys gingen winnen bij Seattle was tot daar aan toe, maar ook nog zo domineren?

Alleen Skip Bayless was ervan overtuigd dat zoiets kon gebeuren, en helaas kreeg hij dit keer gelijk. En dat terwijl de Cowboys na nog geen vijf minuten al tegen een 10-0 achterstand aan keken. Bij een 3-0 achterstand werd Chris Jones’ punt geblockt door Seattle en teruggebracht voor een touchdown. Vanaf dat moment was het echter Dallas dat domineerde met een gevarieerde offense via de driehoek Romo, Murray en Bryant.

Dat werd mede/vooral mogelijk gemaakt door een bijzonder sterke offensive line die Romo en Murray werkelijk ongehinderd hun werk kon laten doen. De beste running back van het moment kwam tot 115 yards waarmee hij meerdere downs redde voor zijn ploeg. Daarbij durfde Romo, in tegenstelling tot Rodgers, wél de directe tegenstander van Richard Sherman, in dit geval Dez Bryant, aan te spelen. De twee spelers, die tijdens de wedstrijd opvallend vaak hun respect voor elkaar toonden, vochten verbeten duels uit met verschillende uitkomsten. Kortom, voor Cowboys-fans een fijne wedstrijd om te zien.

Dat Seattle lang in de wedstrijd had het te danken aan fouten in de special teams van Dallas en niet zozeer aan de eigen offense. Russell Wilson kwam nooit in de flow die hij afgelopen maandag liet zien en mede dankzij uitstekend verdedigend werk van de Cowboys-safety’s werden receivers Kearse, Harvin en Baldwin zelden gevonden. Mede dankzij een geweldige catch van Terrence Williams en dito worp van Romo kon Dallas in de slotfase via Murray toeslaan met een TD en zo de genadeklap uitdelen (30-23).

Wie overigens absoluut niet ongenoemd mag blijven in dit geheel is Cowboys-kicker Dan Bailey. Deze man heeft puur ijs in zijn aderen en liet gisteravond zien waarom. Met drie field goals (42, 56 en 31 yards) gaf hij zijn ploeg niet alleen extra lucht gedurende de wedstrijd, maar ontpopte hij zich ook tot de meeste accurate kicker in de geschiedenis van de NFL.

En dus konden de complimenten van eigenaar Jerry Jones na afloop van dit knappe resultaat niet uitblijven. Vooral coach Jason Garrett oogstte lof: ‘Dit is een coaching win. Het is Jason Garrett’s overwinning. Er is niks meer dat je van een coach kan vragen dan een prestatie als deze.’

Aan vertrouwen geen gebrek meer bij de ploeg die nu 5-1 staat na zes wedstrijden: ‘Ik denk dat deze overwinning de volwassenheid van de ploeg heeft laten zien’, reageerde tight end Jason Witten na afloop. ‘We verwachtten een overwinning. We wisten dat het een uitdaging ging worden, maar we hielden ons hoofd koel.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *