Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Is Suh spekkoper van McCoy’s 98 miljoen?

De verhoudingen in de contractonderhandelingen tussen de Detroit Lions en Ndamukong Suh zijn een stukje verder op scherp gezet. Dit dankzij de contractverlenging die Gerald McCoy van de Tampa Buccaneers gisteren heeft gekregen ter waarde van 98 miljoen euro. Beide defensive tackles werden in dezelfde draft gekozen, worden beiden gezien als dominante spelers en moesten beiden dit jaar een nieuw contract krijgen. McCoy is hierin geslaagd. Nu Suh nog.

Je beste defensive lineman dik betalen lijkt de nieuwe trend in de NFL. J.J. Watt evenaarde bij het begin van het seizoen de titel als duurste verdediger aller tijden met zijn 100 miljoen in zeven seizoenen. J.J. Watt maakt zijn cijfers volop waar bij de Houston Texans tot op heden. De Buccaneers hopen nu op eenzelfde ‘spark’ voor hun verdediging. Gerald McCoy kreeg namelijk een dik contract met 98 miljoen in zeven seizoenen. Opmerkelijk voor een speler in de verdediging die de meeste yards in de hele NFL toelaat deze jaargang.

Je kunt slechts watertanden bij de gedachten aan het bedrag dat Suh nu moet gaan krijgen bij de Lions. Hij zou zomaar J.J. Watt kunnen overstijgen. En mijn advies aan Ndamuakong is om het ‘onderhandelingsspel’ scherp te spelen, maar toch gewoon bij de Lions bij te tekenen. De geschiedenis heeft namelijk uitgewezen cashen als super free agent defensive lineman bij een andere franchise geen succesvolle keuze hoeft te zijn. Herinnert u zich Albert Haynesworth nog? Hij was in 2009 de eerste verdediger met een 7-jarig contract ter waarde van 100 miljoen dollar. Alberte cashte veel, maar niet maximaal. Na twee seizoenen later was hij klaar in de Amerikaanse hoofdstad als de grootste free agent flop uit de geschiedenis van de NFL.

Don’t be the new Albert, Ndamukong… don’t be the new Albert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *