Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ronald Buys informeel gepolst voor AFBN

De AFBN heeft informeel contact gehad met Ronald Buys, zo blijkt uit een vraaggesprek met de managing director van sportmanagementbureau YBBP. “Ik heb hierbij mijn standpunten herhaald,” zegt Buys. “Tevens heb ik voorgesteld dat de AFBN in de toekomst een organisch model hanteert.”

De voormalig GM van de Amsterdam Admirals legt uit: “Teams moeten vooral veel football spelen. Ze moeten leren om te overleven, zich aanpassen door te leren. Ik pleit daarom voor een model waarbij teams niet kunnen promoveren of degraderen.”

Dat organisch model bestaat volgens Buys in vaste regionale divisies: “In Nederland speel je naar mijn mening één competitie met wedstrijden binnen en buiten je pool, gevolgd door playoffs en een finale.”

“Sommige teams zullen afvallen, sommigen zullen er sterker van worden. Uiteindelijk lost dit systeem veel op en komt het de ontwikkeling en de sport ten goede.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *