Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Gambling Probleems week 11: All Time Greatness

Op de Gridiron redactie lopen twee gasten met een serieus gokprobleem rond. Matthias van Wettum (MvW) en Tiel van den Heuvel (TvdH) verklappen waar ze geld op zetten, en verklaren waarom de ander waarschijnlijk broke eindigt. (Hometeam in Caps)

TvdH: Matt, witte wa me bang maakt? Ik ben al tien weken tegen .667 aan het gokken. Dat kan niet blijven duren! Ik voel een 0-3 0-3 0-3 reeks aankomen alsof ik DeMarco Murray ben die al een maand niet gefumbled heeft. Wist je dat .667 me momenteel gedeeld 24e zou plaatsen in de Las Vegas Super Contest? Een competitie voor de grootste probleemgokkers ter wereld? WHO WANTS TO F’ING TOUCH ME?!

MvW: In ander nieuws: vorig weekend leverde voor mij de zoveelste 1-2 week op. Bovendien heb ik m’n eerste nederlaag geleden in Fantasy Football. Ik begin sterk te twijfelen aan mijn dedication. Blijkbaar heb ik totaal geen feeling en dat het hele seizoen al. De fase ‘berusting’ is ondertussen aangebroken. That being said: Let’s get to the picks!

TvdH: GREEN BAY PACKERS -6 over Philadelphia Eagles

More like Green ‘Pay’ Packers?! Ik weet niet welke Cheeseheads deze line neer hebben gezet, maar de laatste keer dat ik keek waren de Packers één van de betere ploegen in professioneel football. Aaron Rodgers gooit elke defense aan flarden. En natuurlijk gaan de Eagles daar puntjes tegenover zetten. Maar thuis in Lambeau, met nog altijd een race om de divisietitel in volle gang… Touchdowntje verschil. Hendig.

MvW: Shoot-out in the making. Wil het best over de Packers hebben, maar laten we Monsieur Buttfumble niet vergeten! Zou het dan toch aan de Jets liggen? Da’s een retorische vraag, overigens. Met zoveel wapens moet het toch bijna wel kunnen voor Sanchez. De Packers zijn overigens het beste team in de NFC. Laat daar geen twijfel over bestaan. Touchdown verschil moet kunnen.

MvW: Houston Texans +3.5 over CLEVELAND BROWNS

Ja! Eindelijk! Ryan Mallett mag het gaan proberen in Houston. Laten we deze wedstrijd overigens de ‘Brady Backup Bowl’ noemen. Is die term al geclaimed? Google zegt van wel. Jammer. Anyway: tijd voor de Browns om weer eens een goose egg te leggen. Laten we bovendien vergeten dat de Texans bij winst weer terug zijn bij .500 en klaar voor een late-season run. Waar kan ik tekenen?

TvdH: Ik had de Texans voor het seizoen als play offs team, dus ik help je hopen. Maar dat team is, op JJ Watt na, gewoon niet zo imposant. Tegelijk zijn de Browns veel beter dan waar je ze hier credit voor geeft. Zal vast een close game worden, en het verbaast me amper als de Texans hier inderdaad coveren, maar ik raak hem niet aan.

TvdH: Seattle Seahawks +2.5 over KANSAS CITY CHIEFS

Ik ben nog altijd wachtende op de statement win van de Seahawks. Ik zeg niet dat die deze week gaat komen, maar ik zie ze wel winnen van een Chiefs-team dat ik nog steeds geen donder aan vind. Ik zie de ‘Hawks best Alex Smith redelijk lam leggen. Ik zie Wilson en Lynch best combineren tegen een defense die alleen de pass echt goed verdedigt.

MvW: Geen donder aan de Chiefs?! Na een matige nederlaag tegen de Titans is dit een van de beste teams van de NFL geworden! Ik ben een enorme fan van Jamaal Charles. Bovendien is dit een bovengemiddelde defense. Ik weet niet of de Seahawks goed genoeg zijn voor een statement win. Ik hoop het wel, maar zou mijn geld er niet opzetten.

MvW: ARINZONA CARDINALS -1 over Detroit Lions

Serieus? -1? We hebben het over een van de beste teams van de NFL. Het argument dat Carson Palmer niet langer de quarterback is, gaat voor mij niet op. De man was slechts een game manager, iets wat Drew Stanton ook prima kan. Zeker met receivers als Larry Fitzgerald en Michael Floyd. Of je geeft de bal twintig keer aan Andre Ellington. Komt het ook goed, zeker met die defensie als slot achter de deur.

TvdH: Dunno bruh… De Lions kunnen denk ik wel scoren tegen de Cards en Detroit, zelf ook in het bezit van een goede defense, zou Stanton en de Cardinals wel eens lam kunnen slaan. Ik denk dat Arizona terug op aarde komt vandaag en dat jij mag gaan beseffen dat Carson Palmer heel wat meer was dan een game manager. Palmer kon je starten in fantasy. Stanton niet.

TvdH: Pittsburgh Steelers -6 over TENNESSEE TITANS

In al mijn arrogantie laat ik de standaard ‘Pats na een bye’ voor jou liggen, maat. In plaats daarvan deze bijna-net-zo-gemakkelijke Steelers over de Titans. No way in hell dat Roethlisberger en de Steelers deze week niet 1239 procent gepompt zijn om de Titans pakkie te geven. Vorige week was een vernedering. Dat wordt deze week ook, maar niet voor Big Ben en de boys!

MvW: Ik heb niet zoveel zin om hier lang over te praten. De Titans zijn bagger. De Steeler zijn hot, ondanks vorige week. Niks meer aan doen.

MvW: New England Patriots +2.5 over INDIANAPOLIS COLTS

Fine, ik pak hem wel. Niet alleen zijn de Patriots na een bye bijna onverslaanbaar, Luck heeft nog maar weinig succes gehad tegen New England. Zeven interceptions gooide hij in zijn twee wedstrijden tegen de Pats. En de defensie van New England is nu een stuk beter dan toen. Dit is zo’n Sunday Night Game waar je absoluut voor op moet blijven. Al is het maar om te zien dat de Brady Bunch gaat laten zien dat ze de beste ploeg in de NFL hebben.

TvdH: With you! Ik horde de stats ook van Luck tegen Billyboy Belichick. Die zijn niet prachtig, en tegelijk zijn de Patriots ongeveer 219-4 na een bye week. Tijd om de kroon te pakken in de AFC, dus ik ga er ook lekker voor zitten!

Vorige week: Tiel 2-1, Matthias 1-2. Tussenstand: Tiel 18-9-0, Matthias 11-15-1.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *