Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Opgelet: het zijn de ‘Stoute SterSpeler Speelweken’

Het gaat deze week niet over het playoff-plaatje in de NFL. Het draait namelijk volop om geschorste sterspelers die wel of niet mogen spelen. Waar Adrian Peterson zijn opgelegde schorsing van vandaag aanvecht, mag de drugsverslaafde receiver Josh Gordon nu weer wel spelen.
Runningback Adrian Peterson werd vandaag tot en met 15 april 2015 geschorst door de NFL. Dit naar aanleiding van zijn gerechtelijk verkregen taakstraf voor het disciplinair slaan van zijn zoontje. De spelersvakbond vindt de straf buiten proporties en steunt het hoger beroep dat de speler van de Vikings heeft aangetekend. Zolang deze beroepsprocedure loopt zou hij zomaar mogen spelen zondag.

De vraag is echter of de Minnesota Vikings hun gevallen held weer op zullen stellen. Zijn medespelers laten zich in de media positief uit. De organisatie kan echter bang zijn voor ‘het boze oog’ van NFL-baas Roger Goodell, die dit seizoen een persoonlijke kruistocht heeft ontketend tegen geweld buiten de Gridiron.

Rice niet naar Colts
Ray Rice kan hierover meepraten. Hij vecht nog steeds zijn oneindige schorsing aan voor het aftuigen van zijn destijds verloofde. De voormalig runningback van de Ravens werd voor dit vergrijp al bestraft met twee wedstrijden schorsing. Goodell dikte dit echter aan nadat de beelden van de aftuiging in de media verschenen. Zijn zaak lijkt kans van slagen te hebben. Toch hebben de Indianapolis Colts, met een dringend tekort aan goede runningbacks, deze week laten weten af te zien van zijn diensten, mocht Rice op korte termijn vrijgepleit worden van verdere schorsingen. Weinig teams zullen hun handen willen branden aan deze vrouwen-mepper.

Hij die wel mag spelen is fanatiek ‘blower’ Josh Gordon. Hij had het gelukt dat een nieuwe dopingwet in de NFL werd aangenomen. Daarmee werd zijn seizoenlange schorsing verkort en mag hij vanaf deze week weer meedoen bij de Cleveland Browns.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *