Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Voor Spijkenisse Scouts is er geen weg terug

Spijkenisse heeft naar aanleiding van de extra-ALV een pittige brief gestuurd naar de AFBN en haar verenigingen. In de brief zetten de Scouts grote vraagtekens bij het reorganiseren van de divisies en competities naar de suggestie van Nijmegen Pirates.

Volgens de Scouts wordt het een hels karwei om bij een herschikking nog een fatsoenlijke competitie op poten te zetten en de huidige transferdeadline van 30 november te handhaven. De divisies onder een verruimde eredivisies zouden erg te lijden hebben onder het model dat Nijmegen heeft gepresenteerd. De Scouts melden er volledigheidshalve bij dat zij “niet principieel tegen een eredivisie van 8 teams zijn.”

Het nieuws is echter formeel bekend gemaakt en daarom kan de AFBN nu niet terug, vindt Kenny Franklin van de Spijkenisse Scouts. Uit de brief maken wij op: “Wij verliezen onze geloofwaardigheid naar de gemeente, lokale media, sponsoren en niet in de laatste plaats naar onze leden. Het zal de verhoudingen op scherp zetten en de ad hoc veranderingen zullen afbreuk doen aan de beeldvorming van de AFBN.”

De Scouts leggen in de brief uit waarom de geloofwaardigheid in het geding is: “De gemeente heeft inmiddels toegezegd in 2015 ons veld te verlengen zodat het voldoet aan de formele eisen. De spelers zijn enthousiast en gedreven en grijpen deze kans met beide handen aan. Onze coaching staff is de afgelopen maanden geprofessionaliseerd en er ligt een uitgewerkt technisch plan. Wij zijn al bezig met de voorbereiding op onze eerste wedstrijd tegen Alphen Eagles.”

Verder zou de vereniging in gesprek zijn met twee Amerikaanse spelers, waarvan er inmiddels al eentje heeft bevestigd.

Als de wijziging van de competitieopzet door de meerderheid gedragen wordt, dan heeft Spijkenisse volgens de brief nog wel een suggestie: “Wij vragen de ALV dan om het voorstel eerst in detail uit te werken, waarbij de voor- en nadelen in kaart gebracht worden. Dit zou dan in overleg met de wedstrijdcommissie moeten gaan. In de Technische Vergadering kan het voorstel dan aan de verenigingen gepresenteerd worden.”

Desgevraagd wilde Franklin niet verder inhoudelijk ingaan op de brief: “Wij leveren liever geen openlijke battles via de media. Hoe meer je roept, hoe meer reacties je krijgt, zowel positief als negatief.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *