Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

‘Hands-up’: Politieke actie Rams vijftal onbestraft

Ondanks een felle reactie van de politievakbond uit St. Louis is de NFL niet voornemens om vijf Rams spelers te beboeten voor hun protestactie van gisteren. Bij de teamopkomst staken de vijf hun handen in de lucht, waarmee ze de demonstranten in Ferguson imiteerden. 

Stedman Bailey, Tavon Austin, Jared Cook, Chris Givens and Kenny Britt vertolkten met hun actie de publieke opinie in St. Louis en misschien wel de rest van de VS. Er heerst grote verontwaardiging nadat een politie-agent werd vrijgesproken nadat hij een Afro-Amerikaanse ongewapende 18-jarige jongen doodschoot. Demonstranten maken hierbij het ‘hands-up-gebaar’, zoals ‘de vijf’ gisteren deden. De Rams lieten zich al eerder horen in deze zaak toen ze grote groepen schoolkinderen uit Ferguson uitnodigden gratis een wedstrijd te komen kijken.

De politievakbond is volledig over de emmer en eist dat de spelers bestraft worden en de St. Louis Rams publiekelijk hun spijt betuigen. De NFL gaat in ieder geval geen straffen uitdelen en de enige kans op genoegdoening voor de politie moet nu van de Rams zelf afkomen. De vakbond zegt niet te stoppen voor ze genoegdoening krijgen en zegt zelfs sponsors onder druk te willen zetten. De volgende reactie spreekt boekdelen: “We willen de NFL en de spelers eraan herinneren dat niet de criminelen die gebouwen in brand steken de kopers zijn van de producten van hun adverteerders, maar dat dit de hardwerkende politieagenten en andere goede mensen uit St. Louis en andere steden zijn.”

Kijk niet raar op als de St. Louis Rams binnenkort een bataljon politie-agenten uitnodigen bij een thuiswedstrijd. Daarmee zal de kous dan toch wel spreekwoordelijk af zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *