Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Who’s out first: RGIII or Gruden?

De verhouding tussen Redskins quarterback Robert Griffin III en hoofdcoach Jay Gruden is zondag verder op scherp gezet. De St. Louis Rams hebben misschien wel de kaarten in het voordeel van RGIII geschud met hun coin toss-zestal.
RGIII werd in 2012 gedraft door de Washington Redskins nadat maar liefst zes draft picks naar St. Louis werden verscheept. Hoofdcoach Jeff Fisher van de Rams vond het wel geinig deze betaalde prijs te benadrukken door voor de wedstrijd de zes spelers die werden gehaald voor deze picks de coin toss te laten doen.

Eigenaar Daniel Snyder van de ‘Skins moet hier toch wel even een realiteitscheck gehad hebben. Wie is hem meer waard: hoofdcoach Jay Gruden of de spelverdeler die hij nog niet zo heel lang geleden als gezicht van de franchise bestempelde.

Eerder al merkten we op Gridiron al op dat RGIII niet het gewenste type quarterback is voor coach Jay Gruden. Te weinig pocketpasser voor de hoofdcoach die zelf als actief quarterback (naast twee seizoenen in de NFL Europa bij Barcelona en in Schotland) vier keer de Arena League won. Gisteren moest hij toch weer een beroep doen op de gepasseerde held van de franchise. Colt McCoy zou een nekblessure hebben toen hij naar de kant werd gehaald. Het publiek schreeuwde toen al een tijdje om RGIII.

Daniel Snyder zal toch wel moeten inzien dat je RGIII niet meer zomaar eruit krijgt bij Washington. Zeker niet ten koste van het behoud van een hoofdcoach die momenteel slechts drie van de dertien wedstrijden wist te winnen. Daar zit weinig vertrouwen in om eerst je duurste speler op te offeren. Al is de rijke Snyder niet te beroerd om geld aan zijn franchise te verkwisten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *