Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Het rommelt bij de Bears. Alweer.

Het rommelt weer bij de Chicago Bears. Terwijl niemand eigenlijk meer op ze let, schreeuwen ze zelf om aandacht en niet op de goede manier. Offensive Coordinator Aaron Kromer had wat kritische woorden gesproken tegen een journalist van NFL Network over het spel van zijn diva-quarterback, Jay Cutler. Hij heeft natuurlijk inhoudelijk volkomen gelijk, maar zoals iedereen ondertussen wel weet bespreek je dat soort dingen intern en niet met de media. Wat volgde was openlijke excuses van Kromer aan Cutler en Marc Trestman die weer moest reageren op het hele incident.

Dat deed de NFL-coach precies zoals zijn PR-man hem had voorgeschreven. Teleurgesteld, niet boos, we bespreken het intern. Diezelfde PR-man had Kromer ook prima geïnstrueerd. “Ik maakte een slechte beslissing door te praten over dat soort dingen buiten het stadion en dat geef ik toe, dat kan ik niet terugnemen. Ik erken mijn fout. Toen ik dat deed ging ik gelijk naar de groep and gaf ik ze mijn excuses, ook aan Jay, voor de gehele offense, dat ik hem er uit had gelicht in het verhaal.”

Nogmaals, het is geen slimme zet voor Kromer, maar ergens kunnen we zijn frustratie wel begrijpen. Matt Forte, Martellus Bennett, Brandon Marshall, Alshon Jeffrey: het zijn vier Pro Bowl-talenten die Cutler tot zijn beschikking heeft. Velen zagen hem voor het seizoen als kandidaat voor de MVP en zijn ploeg als kanshebber in de NFC, maar die status is ondertussen ver te zoeken.

De Bears gaan de affaire verder intern afhandelen, maar het gebrek aan vertrouwen begint nu ernstige vormen aan te nemen. Het zou wel eens kunnen resulteren in het ontslag van de gehele coaching unit aan het einde van het seizoen, aangezien de Bears heel veel geld hebben geïnvesteerd in Cutler als hun quarterback.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *