Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Spijkenisse Scouts buitenspel gezet door AFBN

Tijdens de spoed-ALV die eind november is gehouden, blijken de Spijkenisse Scouts definitief buitenspel gezet. De Scouts, die zich op strikte voorwaarden en op aandringen van de AFBN beschikbaar stelde voor de Eredivisie, komen niet meer in de plannen van de footballbond voor. In plaats daarvan bestaat de Eredivisie daarom uit de acht sterkste teams van 2014. 010 Trojans en Groningen Giants vallen zo de hoogste divisie binnen, ondanks de noorderlingen al in beginsel hebben aangegeven niet op het hoogste niveau te willen acteren.

De Scouts zijn furieus en hebben hierover een schrijven rond laten gaan naar alle teams. Het team dreigt nu de competitie te boycotten en heeft de wedstrijdcommissie gevraagd om de definitieve datum voor het terugtrekken uit de competitie naar achteren te verplaatsen. Deze deadline was oorspronkelijk op 30 november gezet. Het bestuur van Spijkenisse eist een datum die na het uitkomen van het compeititieschema ligt.

Kenny Franklin laat in een statement weten: “Ons vertrouwen in de AFBN is ernstig beschadigd. Wij willen de tijd om ons goed juridisch te laten adviseren alvorens wij tot verdere actie overgaan en onze opties goed overwegen. Bovendien willen wij graag eerst in gesprek met de verenigingen die ons hierin steunen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *