Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN bereidt Eredivisie met 010 en Leiden voor

De AFBN is voornemens binnen 24 uur een nieuw competitieschema te onthullen. Het schema is opgebouwd uit acht Eredivisionisten. Naast de gebruikelijke zes (Crusaders, Panthers, Eagles, Falcons, Hurricanes, Pirates) worden 010 Trojans en Lightning Leiden toegevoegd aan het hoogste niveau.

Zowel Trojans als Lightning krijgt hiermee de deksel op de neus voor het stringent vasthouden aan voorwaarden en regels. Alhoewel beide clubs hebben aangegeven liever niet op het hoogste niveau te willen opereren, moeten ze nu na veel strategische zetten toch aan de bak. Het Rotterdamse bestuur heeft via Facebook al laten weten de sportieve plicht te vervullen als daar om wordt gevraagd.

De vraag is nu dan ook hoe Lightning Leiden op het onvoldongen feit reageert. De ploeg heeft weinig ijzers in het vuur. Het kan allianties zoeken voor een nieuwe spoed-ALV, maar zal hierbij weinig belangstellenden vinden. Het team kan zich ook terugtrekken uit de competitie, een hevige maatregel die niet zonder consequenties kan blijven.

In dat laatste geval dreigt er namelijk een doomscenario. Een Eredivisie met zeven teams wil het bestuur niet en een hoogste divisie met zes formaties prikkelt Nijmegen en Hilversum weer. Als alle stof is neergedwarreld kan de conclusie zijn dat er in 2015 een Eredivisie is met vier teams.

Vul de kalender dus voorlopig nog maar niet in.

Wil je meer weten over American football en daar maandelijks over lezen in een mooi magazine? Bestel dan een abonnement op Gridiron Magazine. 10 nummers voor slechts 32,95!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *