Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Vierde poging tot seizoenschema Eerste Divisie

De wedstrijdcommissie van de AFBN heeft het tussen de kerstkalkoen en Licor 43 voor elkaar gekregen om een nieuw wedstrijdschema voor de Eerste Divisie in elkaar te draaien. Een nieuw schema was nodig, toen Maastricht Wildcats kort na het verschijnen van het huidige schema aangaf helemaal niet te kunnen spelen dit seizoen (foto: Facebook/Watze de Haan).

Groningen Giants, Enschede Broncos en Amersfoort Untouchables hadden door het besluit nog maar zes competitieduels over. De drie gedupeerde teams gaven aan dat ze er toch wel graag acht wilden spelen. In de nieuwe opzet spelen zij uit en thuis tegen divisierivalen (4 duels) en tegen elke tegenstander uit de andere divisiepoule (4 duels).

Die andere divisiepoule (Eindhoven Raptors, Spijkenisse Scouts, Den Haag Raiders en Utrecht Dominators) speelt uit en thuis tegen twee van de drie tegenstanders uit de divisie en uit of thuis tegen een resterende divisierivaal (5 in totaal). Hiernaast komen de poulegenoten dus uit tegen alle tegenstanders uit de andere divisie (3 in totaal).

Alhoewel deze competitie enigszins de boel scheef trekt in de onderlinge ‘fairness’ voor de tweede poule (vanwege ongelijkheid in het strength of schedule) applaudiseert Gridiron de inventiviteit achter de oplossing. Uiteindelijk gaat het er op deze fase in AFBN American football om dat iedereen aan spelen toekomt.

Nu dus definitief:

Divisie I
Groningen Giants
Enschede Broncos
Amersfoort Untouchables

Divisie II
Den Haag Raiders
Eindhoven Raptors
Spijkenisse Scouts
Utrecht Dominators

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *